Juniori užičke Slobode dotukli Crvenu zvezdu za plasman u polufinale ABA lige!

Rosoneri slavili dvocifrenom razlikom i čekaju boljeg iz meča Partizan - Mega u polufinalu

  • 0
KK Sloboda Užice - juniori Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Polako, ali sigurno možemo da kažemo da užička Sloboda zauzima visoko mesto u domaćoj i regionalnoj košarci. Od dolaska Raše Radovanovića na mesto sportskog direktora, seniori iz grada sa obala Đetinje domogli su se plasmana u ABA 2 ligu gde su odmah otišli u četvrtfinale. U juniorskoj konkurenciji, Sloboda je osvojila titulu viceprvaka Srbije, a danas je uspela da se domogne plasmana u finala ABA lige.

U veoma interesantnoj utakmici, koja je rešena u poslednjoj četvrtini, juniori iz Užica uspeli su da savladaju ekipu Crvene zvezde u novoizgrađenoj dvorani u Čajetini. Rosoneri su odigrali odličnih zadnjih deset minuta i po drugi put u manje od mesec dana su odneli pobedu protiv svojih vršnjaka iz Beograda - 74:85.

Koliko je ova utakmica zapravo bila neizvesna, govori podatak da je na poluvremenu rezultat bio u potpunosti nerešen (48:48), da bi u poslednju deonicu Zvezda ušla sa dva poena prednosti. Međutim, predvođeni blistavim Lukom Aksentijevićem i Čedomirom Matićem, Užičani uspevaju da naprave ključnu seriju, odu na +8 na dva minuta do kraja meča i tako reše sve dileme oko pobednika.

Najefikasniji u timu Slobode bio je Čedomir Matić koji će naredne sezone nastupati i za seniore Užičana. Postigao je 25 poena, uhvatio je 11 skokova i odigrao jednu od najboljih partija ove takmičarske godine. Pratili su ga Luka Aksentijević i Mihailo Bošković sa po 16 poena, dok je dvocifren bio i Nikola Blagojević koji je dodao 13 poena. U sastavu Crvene zvezde istakao se Nikola Manojlović sa 24 poena, a dvocifreni su bili još samo Nikola Šaranović sa 17 poena i Filip Anđušić sa još tri manje.

Košarkaši Slobode će se u polufinalu sastati sa boljim iz dvoboja između Partizana i Mege, koji svoj meč igraju nešto kasnije - od 16.30 časova u dvorani u Čajetini.

Video: Tresle se konstrukcije koševa: Pogledajte najbolje poteze iz 2. meča finala plej-ofa ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA