≫ 

Na Zvezdinoj strani tradicija u finalima, ali Budućnost nije izgubila u "Morači" na 22 susreta u ABA

Da li nas već večeras čeka kraj velikog finala ili će drama biti produžena?

  • 16
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti večeras će se po treći put sastati u okviru finalne serije ABA lige. Nakon dva trijumfa crveno-belih u prestonici Srbije, na Podgoričanima je da u svojoj dvorani uzvrate istom merom ukoliko žele da sačuvaju svoje šanse za osvajanje titule i "presele" nas natrag za Beograd.

Verovatno ste već čuli za podatak da se niko nije ranije vratio u finalu kada je izgubio uvodne dve utakmice, što pobedama Crvene zvezde dodatno daje na težini. Ipak, treba naglasiti da će u Podgorici biti daleko drugačije, pošto tim iz glavnog grada Srbije nije pobedio na gostovanju u "Morači" na poslednje tri utakmice uz poraz za zelenim stolom zbog nepojavljivanja na utakmici koja je izazvala dosta kontroverzi.

Na sve to treba dodati da će Budućnost imati podršku navijača, uprkos tome što se situacija sa pandemijom koronavirusa nije smirila ni kod naših južnih komšija. Prema nekim nezvaničnim saznanjima, na tribinama "Morače" naći će se oko 2.000 navijača, a ulaznice su podeljene firmama, prijateljima kluba i sponzorima. Podsetimo da je i u Beogradu na obe finalne utakmice bilo evidentno prisustvo barem nekoliko stotina, pa i hiljada pristalica crveno-belih.

Gledajući neku tradiciju, može se reći da Budućnost ima mogućnost da večeras smanji rezultat u seriji na 2:1. Još od početka februara nema poraz u svojoj dvorani (onaj protiv Monaka došao je u Ljubljani zbog francuskih propisa koji su sprečavali dolazak Kneževa u Podgoricu), a ove sezone nisu nijednom izgubili na domaćem terenu u ABA ligi. Interesantan je podatak zapravo ko im je zadao poslednji poraz u regionalnom takmičenju u "Morači" - bila je to Primorska, koja više i ne postoji, i to 20. oktobra 2019. godine. Uz to, košarkaši iz Beograda imaju svega dve pobede u Podgorici od 2017. godine, a u "Morači" su nastupili ukupno deset puta.

Košarka, KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: Crvena zvezda mts/Đorđe Kostić

Sve to znači da će pred Zvezdom biti izuzetno težak posao da ostvari pobedu u Podgorici. Jasno je da do kraja ima tri meč lopte, ali je istovremeno jasno da bi seriju valjalo što pre privesti kraju, jer bi u slučaju dve vezane pobede, košarkaši Budućnosti sigurno imali psihološku prednost pred dolazak na eventualnu majstoricu u Beograd.

Objektivno gledano, Zvezda će pokušati kroz nešto bolju partiju Džordana Lojda u odnosu na prethodne utakmice da nađe "iks faktor" koji bi ih poveo ka tituli i definitivnom plasmanu u Evroligu. Dejan Radonjić našao je idealno mesto za Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, koji su odigrali maestralno svoje uloge u prve dve utakmice plej-ofa i faktički su bili najzaslužniji za vođstvo od 2:0.

Sa druge strane, odbrambeno gledano, crveno-beli neće smeti da daju toliko prostora Danilu Nikoliću na šutu za tri poena, pa ni Nikoli Ivanoviću na kojeg će košarkaši iz Beograda morati posebnu pažnju da obrate u samoj završnici, kada obično "upali" motore.

Arbitri u prva dva meča, na svu sreću, nisu bili u centru pažnje. Svi ljubitelji košarke nadaju se da će tako biti i posle večerašnjeg duela u Podgorici koji će voditi hrvatsko-slovenačka trojka, koja ima ogromnog iskustva u ovakvim utakmicama, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi. Na čelu će biti Sreten Radović, a pomagaće mu Matej Boltauzer i Sreten Radović.

Utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde, biće odigrana sa početkom od 20.30 časova u dvorani "Morača", a direktan prenos utakmice moći ćete da ispratite na kanalu Arena Sport 1.

Video: Radonjić objasnio šta se desilo se desilo s igračima Zvezde u 3. četvrtini kad su ispustili +15

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    22. maj 2021 | 14:25

    SAMO NAPRED ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • GP

    22. maj 2021 | 14:26

    I na nebu tom na koji idem ja sija moja zvezda crvena

  • Ssss

    22. maj 2021 | 14:53

    Zvezda bez ikakvog pritiska. Treba pazljivo pratiti odlike sudijske trojke predvodjene Javorom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA