≫ 

Može li Zvezda da skine "podgoričko prokletstvo" i uzme prsten ABA lige?

Budućnost juri majstoricu, crveno-beli trofej i Evroligu

  • 12
Košarka KK Budućnost VOLI - KK Crvena zvezda Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Košarkaši Crvene zvezde gostuju večeras od 20.30 Budućnosti u Podgorici u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige.

Zvezda vodi sa 2:1 u seriji do tri pobede, nakon što su Podgoričani u "Morači" dobili treći meč sa 75:71.

Budućnost je ove sezone perfektna na svom terenu i nema nijedan poraz. ligaškom delu sezone dobili su 13 mečeva i još dva u pelj-ofu.

Zvezda će, s druge strane, pokušati da skine "podgoričko prokletstvo", jer u ABA ligi nikada do sada nisu dobili Budućnost u Morači u plej-ofu.

- Prevelikog vremena za pripremu naredne utakmice nema i pokušaćemo da ga iskoristimo da osvežimo i pripremimo ekipu. Treba koncentrisano da uđemo u meč sa ciljem da smanjimo broj grešaka i sa željom da imamo veći kontinuitet dobrih minuta u odnosu na treći meč - rekao je Zvezdin trener Dejan Radonjić za klupski sajt.

Crveno-beli u međusobnom skoru vode 25:24, dok je Budućnost u Morači na 19:4.

- Nemamo mnogo vremena za oporavak, odmor, ni za preveliku analizu. Pokušavamo da u hodu uradimo sve što možemo da budemo što bolji i da vratimo seriju za Beograd - rekao je trener domaćeg tima Dejan Milojević za sajt ABA lige.

>>> Budućnost je uspela da smanji na 2:1 u finalnoj seriji ABA lige, a večeras (20.30) u Podgorici pokušaće da izjednači i izbori majstoricu u Beogradu. Kvota na keca u Morači je 1,60, a na dvojku na Zvezdu 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Budućnost - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdu konstantno kradu sudije

    24. maj 2021 | 09:51

    Odnos slobodnih bacanja u prva tri dula Crvena zvezde i Budućnosti: 1. meč – 22:30 (sudije: Pukl, Hordov, Radojković) 2. meč – 27:24 (Belošević, Koljenšić, Nedović) 3.  meč – 14:34 (Radović, Boltauzer, Javor) Pomenuću i slobodna bacanja na dve utakmice Aba lige između Zvezde i partizana: 1.meč -13:38 (sudije Radović, Boltauzer, Petek) 2.meč 17:25 (sudije Pukl, Dragojević, Petek) ukupno 63:30 u korist partizana. Zvezda ima sramno suđenje u ligaškom delu Aba lige, a pogotovo u plej ofu i pravo je čudo da je u plej of krenula sa prvog mesta i da je uopšte dobila Igokeu 1 i prve dve utakmice sa milogorcima. Vidi se iz navedenog da su Radović i Boltauzer glavni akteri u ovim otimačinama i neobjektivnom suđenju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA