≫ 

Bogdanović očajno šutirao za 3 poena, Vestbruk hteo da bije navijača zbog kokica

Srpski as pogodio samo dve trojke iz 13 pokušaja, Atlanta poražena u MSG

  • 4
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Uspela je Atlanta jednom, ali ne i drugi put da dobije Njujork Nikse u "Medison Skver Gardenu" gde je 15.000 ljudi videlo preoktret i trijumf domaćeg tima rezultatom 101:92!

Niksi su na taj način izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Istočne Konferencije NBA lige i ujedno su stigli do prvog trijumfa franšize u plej-ofu posle osam godina.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović igrao je za Hokse nešto više od 35 minuta i za to vreme je zabeležio učinak od 18 poena, šest skokova i tri asistencije - ali i izrazito loš procenat šuta za tri poena: od 13 pokušaja ubacio je samo dva!

Vodila je Atlanta na poluvremenu 13 razlike, imali su priliku i da se sredinom treće četvrtine odlepe, da bi Reždi Bulok pogodio neke bitne šuteve za tri poena. Zatim je povukao ekipu i u poslednjoj deonici, te je Njujork uspeo nekako da se izvuče.

Na ruku im je išla i dekoncentrisanost igrača Atlante koji su promašili svojih poslednjih osam šuteva, dok su pomenuti Bulok, Rendl i Rouz bili sigurni. Ovaj poslednji je bio i najefikasniji sa 26 ubačenih poena za 39 minuta.

Bulok je meč završio sa 15 poena, Rendl je imao identičan košgeterski učinak - ali i 12 skokova. Ar Džej Baret je imao 13 poena i osam skokova, dok je Burks meč završio sa 11 poena i osam skokova.

Tre Jang je bio najraspoloženiji u redovima Hoksa sa 30 poena i sedam asistencija. Najbolji igrač Atlante je bio na žestokom udaru domaćih navijača zbog situacije iz prethodnog meča kada je Jang pogodio za pobedu uz zvuk sirene.

Pored Janga i Bogdanovića, Deandre Hanter je takođe bio dvocifren sa 18 poena i šest skokova, dok je Uerter dodao 10. POdbacio je Italijan Galinari sa šest poena i pet skokova za pola sata igre.

Filadelfija je iskoristila loše veče Rasela Vestbruka i povela je sa 2:0 u seriji protiv Vašingtona, drugi meč su dobili rezultatom 120:95!

Vestbruk je bio toliko indisponiran da je u poslednjoj deonici želeo da se popne na tribini i prebije jednog od navijača koji ga je gađao kokicama.

Sve se dogodilo nakon što je Vestbruk krenuo u svlačionicu zbopg povrede, a epilog svega je isključenje fana Filadelfije koji je gađao asa Vizardsa kesicom kokica.

Vestbruk je, inače, meč završio sa 10 poena koliko je imao i Smit. Gaford i Hačimira su dodali po 11, dok je usamljen u vrhu bio Bredli Bil sa 33 ubačena poena.

Embid i Simons su, s druge strane, ubacili po 22 poena, a ovaj poslednnji je sa devet skokova i osam asistencija bio blizu tripl-dabl učinka. Heris je imao 19 poena i devet skokova, a Korkmaz je dodao 13.

Video: Bogdanović pogodio najvažniju trojku na meču: Atlanta dobila uz zvuk sirene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan S.

    27. maj 2021 | 11:16

    Čim krenu važne utakmice i plej-of, Bogijevi procenti šuta naglo padaju.Eeeej trojke 2 od 13! Katastrofa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA