≫ 

Dečak od 16 godina sa dve trojke u poslednjem minutu odveo Borac u polufinale KLS i oborio FMP!

Kakav dan za mladog Đorđa Ćurčića

  • 1
KK Borac Čačak Foto: ABA liga / Duško Radišić / KK Borac Čačak

Košarkaši Borca i drugi put u nekoliko dana savladali su FMP u četvrtfinalu KLS (92:85), a samim tim obezbedili su plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi. Međutim, čitav meč ostaće u senci svega onoga što smo gledali u poslednjih 60 sekundi, kada je srpska košarkaška javnost mogla da bude jako ponosna i srećna zbog svega što nam je pokazao mladi Đorđe Ćurčić.

Igrač Borca kojem je svega 16 godina je pri rezultatu 86:85 na oko 50 sekundi pred kraj meča "odapeo" trojku preko ruke rivala i pogodio sa više od osam metara kao kap, da bi u narednom napadu ostao sam u ćošku i još jednom ubacio trojku za potpunu ekstazu Marka Marinovića na klupi.

Njegov imenjak i saigrač, Đorđe M. Ćurčić nedavno je osvojio titulu najkorisnijeg igrača na finalnom turniru Kadetske lige Srbije, koji je takođe održan u Čačku, a na kojem je titulu uzeo upravo Borac. Sve to govori da se u Čačku rađaju neki novi, sjajni naraštaji.

Koliko je "hladan" kao špricer bio Đorđe Ćurčić govori podatak da su mu te dve trojke bile jedine koje je postigao na utakmici. Uroš Čarapić je bio najefikasniji zajedno sa Nenadom Nerandžićem ubacivši po 16 poena, dok je Arijan Lakić završio sa 13 poena, a Aleksa Novaković dodao je dva manje.

U ekipi FMP-a, dominantan je bio Marko Pecarski sa 26 poena, pet manje postigao je Nemanja Nenadić, dok je Džejlen Hends bio još jedini dvocifren sa tačno deset poena.

Video: Igrači Zvezde: Suviše smo umorni da bi odmah slavili titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shehjs

    29. maj 2021 | 20:03

    Djordje M. Curcic je dao 2 trojke i on je 2005 godiste. Medjutim Djordje Curcic 2004 godiste je uzeo mvp u kadetima, nije ovaj mali sto je dao 2 trojke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA