≫ 

Partizan po drugi put pobedio svoju filijalu: Dominirale novajlije, crno-beli u polufinalu KLS

Dušan Miletić i Aleksa Stepanović su večeras zablistali u Hali sportova na Novom Beogradu

  • 6
KK Partizan - KK FMP Železnik Foto: ABA liga - KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana "prebrinuli" su prvu brigu u skraćenom formatu Superlige. Oni su večeras po drugi put uspeli da dođu do pobede protiv zemunske Mladosti u Hali sportova na Novom Beogradu i da tako zakažu polufinalni susret sa ekipom Mege. Ono što posebno može da raduje rukovodstvo i stručni štab jesu odlične partije igrača koji su došli u sastav pred početak završnice domaćeg šampionata - 84:94.

Ono što je faktički napravilo odlučujuću razliku na ovom meču jeste procenat šuta za tri poena. Partizan je u ovom segmentu imao preko 50% tokom najvećeg dela susreta, dok je Mladost šutirala ispod svojih standarda, mada vredi naglasiti da je Trej Dreksel upravo iz njihovih redova pojačao Partizan pred start Superlige, a on im je bio ponajbolji igrač. Doduše, danas u dresu crno-belih nije dobio previše prostora.

Ali kao što smo rekli, jesu preostala dvojica igrača koja su došla u Partizan u ovoj pauzi. Mladi Aleksa Stepanović koji je pristigao iz užičke Slobode ovoga puta "proradio" je poenterski i stigao je do 11 poena uz šest skokova i dve asistencije, dok je Dušan Miletić pokazao koliko je napredovao na pozajmici u Borcu iz Čačka završivši sa 14 poena, koliko je imao i Džošua Perkins.

Ipak, ovo je ponajviše bilo veče Uroša Trifunovića koji je dobio raširene ruke od strane Aleksandra Matovića i to je iskoristio na najbolji mogući način. Mladi igrač Partizana susret je završio sa 19 poena. U ekipi Mladosti iz Zemuna najbolji bio je Martins Igbanu koji je došao do 20 poena, pratio ga je Stefan Gombol sa jednim manje, a dobre partije videli smo i od nekadašnjeg bisera crno-belih, Aleksandra "Sanija" Aranitovića i Usainua Sara, koji su postigli 12, odnosno 11 poena.

KK Mladost Zemun - KK MZT Skoplje Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Za razliku od meča koji smo gledali pre nekoliko dana, kada je Partizan od samog starta uspostavio dominaciju, večeras u Beogradu je Mladost ipak uspela nešto duže da održi glavu iznad vode. Sve do sredine druge četvrtine rezultat je bio gotovo u potpunom egalu, da bi negde pred kraj ovog perioda crno-beli po prvi put otišli na dvocifrenu prednost.

Nakon što je Partizan otišao na +15 na početku drugog poluvremena, usledila je reakcija Mladosti koja je spustila razliku na svega pet poena, posle čega je ponovo potonula i nagovestila prolazak crno-belih među najbolja četiri tima. Treća deonica završena je serijom 8:0 u korist tima Aleksandra Matovića, a prednost njegovog sastava nije se dovodila u pitanje ni tokom poslednjih deset minuta utakmice.

Mladost nikako ne može da bude nezadovoljna učinjenim ove sezone. Tim iz Zemuna osvojio je titulu u Košarkaškoj ligi Srbije, a u ABA 2 ligi poražen je u polufinalu od kasnijeg pobednika, ekipe Studentskog centra iz Podgorice. Nisu se obrukali ni večeras, ali ipak nisu imali snage, ni umeća protiv daleko kvalitetnije ekipe Partizana, koja će u polufinalu zaigrati protiv Mege.

Video: Trifunović pogurao Partizan do pobede nad filijalom: Ovo su najbolji potezi sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA