FMP smenio i trećeg trenera ove sezone: Guša posle poraza u četvrtfinalu KLS napustio Železnik

Prethodno su Pantere ove takmičarske godine predvodili Vlada Jovanović i Bojan Đerić

  • 5
Vanja Guša Foto: MN Press

Turbulentna sezona za FMP. Panteri su dugo strepeli za opstanak u ABA ligi, ali su na kraju ipak izborili opstanak u najjačem društvu i naredne takmičarske godine. Međutim, u Superligi Srbije pretrpeli su udarac već na prvom koraku gde su poraženi od Borca iz Čačka u dva meča.

Samim tim, ceh slabijih rezultata platio je Vanja Guša, nekadašnji trener Zlatibora iz Čajetine, koji je dubok trag ostavio upravo vodeći tim iz Železnika u prethodnom mandatu. On je imao ugovor do kraja ove sezone, a sporazumnim dogovorom došlo se do toga da se on ne produži.

Sve to znači da je FMP ove sezone tri puta smenjivao šefa struke. Prvo je kormilo morao da napusti Vlada Jovanović, koji je nastavio karijeru u zagrebačkoj Ciboni, potom je u međuvremenu sastav predvodio Bojan Đerić, koji isto nije dugo potrajao, da bi ga zamenio Guša čiji je on bio pomoćni trener.

Klub je na svom sajtu objavio saopštenje čiji vam deo prenosimo.

- KK FMP obaveštava javnost da Vanja Guša nije više trener našeg seniorskog tima.

Vanja Guša je imao ugovor sa KK FMP do kraja takmičarske sezone 2020/2021, a odluka da se ne produžava doneta je zajedničkim dogovorom kluba i trenera.

KK FMP izražava ogromnu zahvalnost treneru Vanji Guši koji je uspešno ostvario cilj koji je pred njega bio postavljen u nezavidnoj situaciji, a to je ostanak tima u prvoj ABA ligi - navodi se u saopštenju Pantera.

Klub je takođe dodao da će novi šef struke biti blagovremeno određen. Na njega će pasti teret dovođenja novih igrača, ali i priprema za narednu takmičarsku godinu.

Video: Ko će jače da otkine obruč: Mika uzdrmao konstrukciju, ali je odmah uzvratio Lazarević!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    1. jun 2021 | 14:49

    Вања Гуша, био ми је тренер у Беовуку, добар човек и добар тренер!

  • Dr Covic

    1. jun 2021 | 18:41

    Prvo Filipa sina kao trenera da iskalim u Fmp-u, pa cu ga za godinu u moju Zvezdu da bude prvi trener! Radonja ce mu biti pomocnik!

  • Olimdar

    1. jun 2021 | 16:42

    Sve se zna novi trener Filip Čović prestaje da igra a tatko mu obezbedio novo radno mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA