≫ 

Najbolji igrač Zvezde uskoro odlazi: Zenit želi da "preotme" Džordana Lojda za narednu sezonu

Sastav iz Sankt Peterburga imao je prethodno dobro iskustvo sa Bilijem Beronom

  • 12
Džordan Lojd Foto: MN Press

Jedan od najzaslužnijih za ovogodišnju titulu Crvene zvezde u ABA ligi svakako je bio Džordan Lojd. Na veliku žalost navijača crveno-belih, čiji je postao ogroman miljenik, američki košarkaš najverovatnije se neće zadržati u Beogradu i naredne sezone.

Kako prenosi Eurohoops pozivajući se na Mozzart Sport, Zenit je najozbiljniji kandidat da "preotme" Lojda od crveno-belih. Ekipa iz Sankt Peterburga već ima pozitivna iskustva kada je reč o košarkašima iz Crvene zvezde, pošto je prethodno istim putem pošao Bili Beron.

Očekuje se da će konačan dogovor biti sklopljen do kraja ove sezone, a prethodno su za sjajnog Amerikanca bili zaintersovani Makabi i Olimpijakos. Lojd se u Evropu "preselio" u sezoni 2019/20 nakon jedne godine provedene u Torontu. Utabao je svoj put u Valensiji, a dodatno se dokazao u crveno-belom dresu.

On je na sjajan način otvorio sezonu i tada je bio u konkurenciji čak i da ponese titulu najboljeg igrača takmičenja, ali je kako je sezona odmicala usporio. Dodatni problem napravila mu je zaraza koronavirusom koja ga je bukvalno prekinula usred sezone i posle koje je morao da napravi nešto dužu pauzu.

Odigrao je ukupno 29 utakmica u Evroligi ove sezone i prosečno je beležio impresivnih 17,3 poena uz 3,6 skokova, 3,2 asistencije i 1,2 ukradene lopte.

Video: Najbolji potez Džordana Lojda u finalu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pit bull

    1. jun 2021 | 16:35

    Dajem Lojda i Hola za brata Bilija😎

  • Gile

    1. jun 2021 | 17:52

    Vratite nam Bilija!!!

  • dovla

    1. jun 2021 | 18:41

    Zato mi nikad i ne mozemo da napravimo nesto u evroligi,mi smo ekipa da ih razigramo,i odmah odlaze i to je to!Steta !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA