Kakva tuča Srba u finalu hrvatske lige: Luković i Bursać vadili oči, trener Splita obarao na zemlju

Sve je počelo nakon što je igrač Splita u prolazu nešto dobacio Bursaću

  • 4

Treća utakmica finala hrvatskog košarkaškog šampionata između Splita i Zadra obeležena je velikom tučom između dva srpska košarkaša. Domaći su slavili na "Gripama" rezultatom 83:75 i tako su smanjili rezultat u finalnoj seriji na 2:1.

Međutim, malo ko će pamtiti rezultat koliko veliku tuču na sredini parketa u kojoj su glavne uloge imali Marko Luković iz Splita sa jedne i Aleksandar Bursać iz Zadra sa druge. Sve se zakuvalo u trenutku kada je Bursać krenuo ka klupi.

Tada se čini da mu je Luković nešto dobacio u prolazu, što ga je potpuno izbacilo iz takta. Usledio je žestok obračun između dvojice srpskih košarkaša, drugi igrači su pokušavali konstantno da ih razdvoje, ali im to nije polazilo od ruke sve dok trener domaćih, Mile Karakaš nije sumo zahvatom oborio svog pulena na zemlju.

Glavni arbitar, Tomislav Hordov je sa svojim pomoćnikom otišao da pogleda ponovljeni snimak gde se do detalja video čitav okršaj i odlučio je da isključi obojicu. Bursać je "počašćen" salvom uvreda sa tribina, a vrlo verovatno će i Hrvatski košarkaški savez odrediti dodatnu kaznu za dvojicu igrača iz Srbije.

Video: Lazić posle nesmotrenog udarca u lice Lukovića isključen u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA