Lilard nema dilemu: "Nikola Jokić je MVP, može da odvede Denver do titule"

Reči hvale sa svih strana za našeg košarkaša

  • 5
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Zvezda Portlanda Demijan Lilard izjavio je nakon šestog meča da je uveren da će Nikola Jokić biti MVP NBA lige i da može da dovede Denver do prstena.

Nagetsi su nakon pobede u Oregonu obezbedili prolaz u polufinale Zapadne konferencije gde će igrati protiv Finiksa Sansa, koji su eliminisali Los Anđeles Lejkerse.

Lilard je rekao da Denver čak može da dođe i do šampionske titule.

- Ako postoji neka sezona u kojoj bi jedan igrač poput Nikole mogao da povede tim ka tituli, onda je to ova. Jokić je sposoban za to - rekao je Lilard.

U iščekivanju nagrade za najboljeg igrača sezone u ligi, bek Portlanda je rekao da njemu ne treba "pismo" iz kancelarije NBA u Njujorku da bi saznao ko je najbolji.

- Mislim da je Nikola Jokić MVP. Igrao je svaku utakmicu, radi sve za svoj tim. Bio je najbolji igrač u ovoj seriji, pogađao je iz svih pozicija. Čini saigrače boljim - istakao je Lilard.

Reči hvale je za srpskog reprezentativca je imao i trener Portlanda Teri Stots.

- Sjajan je igrač i sve se vrti oko njega. Nadigrao nas je, zaslužio je da pobedi u seriji i odlično je obavio posao na oba kraja terena. Skidam kapu. Želim mu sve najbolje u sledećoj seriji - izjavio je Stots.

Prvi meč polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije između Denvera i Finiksa na programu je u noći između ponedeljka i utorka, odnosno 7. i 8. juna.

Video: Nurkić nije znao gde se nalazi: Jokić se igrao s njim kao s malim detetom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA