Juniori Zvezde pobedili Žalgiris na završnom turniru Evrolige, sutra protiv Reala igraju za finale

Sve je na crveno-belima, koji će tražiti podvig protiv Kraljevića

  • 1
Juniori KK Crvena zvezda Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Juniori Crvene zvezde još mogu da se nadaju plasmanu u finale završnog turnira Evrolige koji se igra u Valensiji. Oni su u jutarnjem terminu uspeli da savladaju svoje vršnjake iz Žagirisa (65:63), a kasnije su sačekali dobre vesti sa susreta između Asvela i Reala, pošto su Kraljevići odneli pobedu u vrlo dramatičnoj završnici u kojoj je Huan Nunjez mogao da bude ogroman tragičar, pošto je promašio četiri slobodna bacanja i dao Asvelu šansu da slavi, ali je ovi na sreću Madriđana i crveno-belih nisu iskoristili (80:82).

Meč nije bio preterano efikasan, pa ni lep za gledanje. Na delu smo videli jako tvrdu košarku, gde je prelomna serija viđena u završna dva minuta kada je Zvezda napravila 7:0 i preokrenula stvari u svoju korist. Ekipa iz Kaunasa imala je poslednji napad, ali lopta ipak nije htela da prođe kroz obruč.

Delovalo je da će košarkaši Crvene zvezde relativno lako trijumfovati, pošto su negde sredinom treće deonice vodili sa ogromnih 48:33, ali je Žalgiris preokrenuo serijom 30:10 i u poslednja dva minuta uneo pet poena prednosti na svojoj strani.

Ni to nije pokolebalo crveno-bele, pošto su Nikola Topić trojkom i Ognjen Matović sa četiri vezana poena ipak vratili prednost Beograđanima, a samim tim i pobedu, jer kao što smo već napomenuli, Žalgiris svoj poslednji napad nije iskoristio. Prvopomenuti je bio najefikasniji sa 16 poena, a u redovima Zvezde su dvocifreni bili još Nikola Šaranović sa 12 poena i Filip Branković sa poenom manje. I Matović je završio sa ravno 10 poena.

To znači da će Crvena zvezda sutra morati da ide na pobedu protiv Real Madrida, kako bi se nadala prolasku u veliko finale. Podsetimo da Srbija ima još jednog predstavnika u Valensiji - to je ekipa Mege koja će od 15.00 časova igrati meč drugog kola protiv Stela Azure iz Italije, nakon što je sinoć ubedljivo pobedila domaćina.

Video: Zvezda počistila Zlatiborce, izdominirao novopečeni reprezentativac Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA