"Uz Vasu smo ostvarili naše snove, pomoći ćemo mu da ostvari svoje": Direktor Efesa o Miciću i NBA

Sa njim će u paketu ka SAD-u verovatno rešiti da se zaputi i Šejn Larkin

  • 1
Vasilije Vasa Micić Foto: Marko Jovanović

Posle tri sezone koje su trajale kao večnost zbog pandemije koronavirusa, Anadolu Efes konačno je u svoje vitrine stavio ono što mu pripada - trofej namenjen osvajaču Evrolige. Najzaslužniji za veliki uspeh bio je Vasilije Micić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača čitave sezone u elitnom takmičenju, a na sve je došao epitet MVP-ja Fajnal fora odigranog u Kelnu.

Nema sumnje da je i Šejn Larkin, sa kojim Vasa ima fantastičan odnos, doprineo osvajanju pehara i sjajnim rezultatima. Generalni direktor Anadolu Efesa, Alper Jilmaz pohvalno je govorio i o jednom i o drugom košarkašu, ističući da nema način da ih zaustavi ako se kojim slučajem odluče da napuste tim i odu u NBA ligu.

- Želimo da ostanu. Ali na kraju krajeva, otići u NBA ligu danas je mnogo lakše nego ranije, tako da ne verujem da možemo da sprečimo uspešne košarkaše u toj nameri - rekao je Jilmaz.

Dodaje da su obojica srećna zbog uslova u Efesu, ali da ipak žele da se okušaju u NBA ligi, što bi im ujedno bila kruna čitave karijere.

- Imaju želju da nastupe u NBA ligi i to zaslužuju. Ne znam da li će otići ako dobiju dobru ponudu, ali znam da su zadovoljni uslovima u našem klubu. Ne mogu ništa da uradim ako zaista žele da odu preko Atlantika, ali mislim da treba da pomognemo igračima da ostvare svoje snove, jer su oni nama pomogli da uradimo toliko stvari. Naravno, biće izazovno popuniti njihove pozicije, ako odu. Učinićemo ono što je u našoj moći - zaključuje Jilmaz.

Odmah po okončanju Fajnal fora, ozbiljno je počelo da se govori o konačnom odlasku Vasilija Micića u Oklahoma siti Tandere, ali srpski košarkaš istakao je da želi da ostane na zemlji i ne poleće. Uostalom, vreme će dati odgovor na pitanje da li će i Vasa i Larkin otići u NBA ligu.

Video: Navijači Srbije uz Vasu Micića: Čovek je heroj, imaće našu najveću podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    5. jun 2021 | 18:42

    Ok pokusaj ali bolje da budes najbolji u Europi nego da igras 15-20 utakmice za celu sezonu ,ali ako mislis da si za NBA onda podrsku imas .Srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA