≫ 

Posle Partizanovog, hoće i Zvezdin "skalp": Trener Mege se potajno nada tituli prvaka Srbije

Jovanović ima jake adute da pomrsi račune crveno-belima

  • 2
vlada jovanovic Foto: MN Press

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović izjavio je da njegova ekipa u finalnoj seriji plej-ofa Superlige mora da odgovori na čvrstinu i agresivnost Crvene zvezde u odbrani.

Finale počinje sutra, prvim duelom u hali "Aleksandar Nikolić" od 20 sati.

- Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima jako veliki roster. Na svakoj poziciji ima minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intenzitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez pune koncentracije i odgovora na tu čvrstinu i njihov način igre biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, opet, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta, da napravimo što bolju utakmicu, a samim tim i seriju sa Crvenom zvezdom - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Košarkaši Mege pobedom protiv Partizana sa 2-1 u polufinalnoj seriji ostvarili su prvi plasman u finale državnog prvenstva u istoriji kluba, pa će utakmice protiv Crvene zvezde biti prilika da se mladi igrači Mege bore i za najveći trofej u klupskoj istoriji - titulu prvaka Srbije.

- Želeo bih još jednom da ponovim da sam jako zadovoljan zbog kluba i ponosan na momke i na celokupnu sezonu koju su do sada imali. Oni su svojim radom, predanošću i zalaganjem zaslužili ulazak u finale. Normalno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u finalu, ali ovo svakako treba da im bude podstrek u karijeri da sve može da se dostigne sa pravim radom i pravim pristupom -  izjavio je trener Mege.

Bek Mege Dragan Milosavljević istakao je da će finale biti sjajan test i veliko iskustvo za mlade igrače Mege.

- Igramo sa evroligaškom ekipom koja je osvojila ABA ligu i sigurno je da se nalaze u dobrom momentu i da su favoriti. Finale će biti sjajan test za naše mlade igrače i jedno veliko iskustvo kad je borba za trofej u pitanju. Imamo kvalitet, jako talentovanu ekipu koja može da igra sa svima. Najbitnije je da odgovorimo na čvrstinu i agresivnost Zvezdinih igrača ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog ishoda -  rekao je Milosavljević.

Finalna serija će se igrati na dve pobede, druga utakmica je na programu u petak 11. juna od 20 sati u Hali Mega Factory bez prisustva gledalaca, dok će se eventualna majstorica igrati u nedelju 13. juna od 20:30 u hali Aleksandar Nikolić.

Video: Zvezda na korak od finala, Borac sa parketa izašao sa -31 i primljenom stotkom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    8. jun 2021 | 17:47

    Нада умире последња! 😂 Па са Звездом на серију не може нико на овим просторима...

  • Mile

    8. jun 2021 | 18:50

    Vlado, gazi musave miseve iz zagreba. Idea zagreb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA