≫ 

Mega treći put u četiri godine izabrala "egzotiku": U novu sezonu poleću sa priprema na Bahamima!

Još jedan sjajan potez kluba koji će se takmičiti u finalu Košarkaške lige Srbije

  • 1
KK Partizan - KK Mega Foto: MN Press

Protekle godine lepa tradicija je izostala zbog pandemije koronavirusa, zbog koje su putovanja faktički bila u potpunosti ukinuta ne samo za građane naše zemlje, već i čitavog sveta. Ali, kako se polako vraćamo u normalu, tako svi mogu da planiraju nastavak svojih aktivnosti, pa tako i košarkaški klubovi, pa će Mega treći put u poslednje četiri godine početak svojih priprema dočekati na jednoj egzotičnoj lokaciji - Bahamima.

Tamo će odigrati utakmice protiv NCCA ekipa, ovoga puta će to biti tri susreta, od kojih će dva biti protiv Univerziteta Indijana, i to 13. i 15. avgusta, dok će treći meč 17. avgusta biti protiv druge NCAA ekipe koja će biti naknadno određena. Sve utakmice će se igrati u "Atlantis Rizortu" na Bahamima.

Univerzitet Indijana je pet puta osvajao titulu šampiona NCAA lige, a interesantno je da su trenutno poslednja ekipa koja je to učinila bez poraza u sezoni davne 1976. godine.

Oni su Megu opisali kao „košarkaškog giganta iz istočne Evrope“, a trener Indijane Majk Vudson istakao je da ima veliko poštovanje prema Megi i da će te utakmice biti odlična priprema za izazove koje očekuju njegovi ekipu u predstojećoj sezoni.

Mega je po prvi na Bahamima gostovala leta 2018. godine kada je odigrala utakmicu protiv Kentakija, dok je 2019. godine igrala dva meča protiv Teksas Teka.

- Zadovoljstvo nam je što ćemo treći put na Bahamima imati priliku da igramo protiv nekih od najboljih univerzitetskih ekipa u SAD. Drago nam je da se ova tradicija nastavlja i da smo kao klub prepoznati kao pouzdani partneri NCAA timovima, jer nas spaja zajednički cilj a to je kvalitetan razvoj mladih igrača čemu smo duboko posvećeni. Utakmice u prošlosti protiv Kentakija, Mičigena i Teksas Teka su bile veoma uzbudljive i uvereni smo da će i predstojeći dueli sa NCAA ekipama ove godine biti podjednako kvalitetni. Očekujemo ih sa uzbuđenjem i velikom željom da se prikažemo u najboljem svetlu - rekao je generalni menadžer Mege, Goran Ćakić.

Video: Crno-beli dobili šamar od Mege u prvom meču polufinala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duh koji ljebdi

    9. jun 2021 | 10:41

    Nije mi jasno zasto mega a ne nas evroligas sjajno su predstavljali domovinu ocekujem priopcenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA