≫ 

Embid "preboleo" Jokićevu MVP titulu i zatrpao koš Atlante, Bogdanović dvocifren u porazu Hoksa

Srpski košarkaš ubacio 14 poena za 41 minut

  • 1

U danu kada je saznoa da neće biti MVP NBA lige i da je ta titula zasluženo otišla u ruke Nikole Jokića, centar Filadelfije Džoel Embid odigrao je svoj najbolji meč u plej-ofu.

Isporučio je Atlanti 40 rekordnih poena i doneo svom timu trijumf u drugom meču polufinala Istočne Konferencije (118:102) i na taj način izjednačio u seriji na 1:1.

Iako još od četvrtfinala vuče problem sa povredom meniskusa kolena, Embid je i te kako mučio igrače Hoksa ispod koša - a uz 40 poena dodao je još i 13 skokova.

Atalanti je za nešto više nedostajao bolji Jang koji je meč završio sa 21 poenom i 11 asistencija, a pratili su ga Galinari sa 21 poenom i devet asistencija, te Uerter sa 20 ubačenih poena. Bogdan Bogdanović je igrao 41 minut i imao je učinak od 14 poena i sedam skokova.

Filadelfija je, inače, pitanje pobednika rešila u poslednjoj deonici gde su od 79:80 stigli do prednosti 110:89. Tobajas Haris je pratio Embida sa 22 poena, dok je Set Kari imao 21. Milton je sa 14 jedini još bio dvocifren.

Iako su ovaj meč ubedljivo izgubili, Atalanta može da bude zadovoljna što se sa ovog putovanja vraća sa jednim brejkom u rukama i naredna dva meča biće domaćini 12. i 15. juna.

Juta je na Zapadu povela sa 1:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa koje su dobili rezultatom 112:109!

Donovan Mičel je bio nezaustavljiv sa 45 poena, dok su Bojan Bogdanović i Džordan Klarskosn ubacili po 18. Gober je, takođe, vredan pomena sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 12 skokova.

Kavaj Lenard je s druge strane imao 23 poena i sedam skokova, Pol Džordž je imao 20 poena i 10 skokova, Luk Kenard je stao na 18, dok je Ivica Zubac ubacio 11 poena i imao šest skokova.

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    9. jun 2021 | 08:53

    Realno, los procenat za jednog sutera. Sve se nadam da Bogi konacno udje u ritam gde uz Janga vodi ekipu sa redovno > 20 poena, pogotovo u plejofu. Ali nekako nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA