"Ameri misle da smo svi iz istog sela": Darko Miličić u svom stilu komentarisao uspeh Nikole Jokića

- Ne znam koja reč može da opiše to što je uradio - smatra nekadašnji drugi pik na draftu

  • 8
Darko Miličić Foto: MN Press

Nekadašnji NBA košarkaš Darko Miličić prokomentarisao je istorijski uspeh Nikole Jokića koji je pre nekoliko dana proglašen za MVP-ja najkvalitetnije košarkaške lige na svetu.

Miličić kaže da ne prati košarku više, ali da mu je drago što je Somborac ušao u istoriju.

- Ne znam koja reč može da opiše to što je uradio. Lošim odnosom i katastrofalnim ponašanjem sam zatvorio put igračima sa ovih prostora. Amerikanci misle da smo svi iz istog sela, stavljaju nas u isti koš. Nikola onim što radi na terenu i van njega otvara put tim mladim generacijama - rekao je Miličić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

- Ono što je Jokić uradio jeste da je pojednostavio košarku. Uživa u tome. Svako ko je pokušavao da izmisli nešto novo, udario je glavom u zid - tvrdi Darko.

Miličić dodaje i da je "glava bitna" kao i uslovi u kojima igrač radi, a da ako si još pristojan i inteligentan kao što je to Jokić - onda se otvaraju uslovi da napraviš uspeh.

Bivši košarkaš poručuje Somborcu da još mora da radi, a objasnio je i što se uopšte vodila polemika da li je MVP.

- Smešno je bilo dovođenje u pitanje da li će biti MVP. Razlog je bio što nije atraktivan igrač. NBA stvara od igrača vanzemaljce. To zahteva, traži i na osnovu toga se pravi marketing. Nikola nije atraktivan, ali njegove brojke i statistika nisu mogli da ostanu nezapaženi. Nisu mogli da nađu razlog da ne bude MVP. Jedino je ta bojazan bila da ne pronađu nekog atraktivnijeg od njega i da ima približne brojke - zaključio je Darko Miličić.

Video: Otkrivamo na šta Jokić troši svoje milione: U štali ima bogatstvo, a za zver u garaži je dao mnogo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA