≫ 

Iskreno priznanje Vujoševića: Krivo mi je što nisam doveo Jokića u Partizan, rekli su mi da je debeo

Legendarni trener crno-belih kaže da je poslušao savet skauta iz vremena kada je radio u beogradskom klubu

  • 38
Duško Vujošević, Nikola Jokić Foto: MN Press, Tanjug/AP

Pre samo nekoliko dana stigle su najlepše moguće vesti iz NBA lige - Nikola Jokić osvojio je titulu najkorisnijeg igrača najbolje lige na svetu, čime je Srbija postala prva zemlja u istoriji koja je objedinila MVP titule u Evroligi i NBA ligi, pošto je prethodno za najkorisnijeg u elitnom evropskom takmičenju proglašen Vasilije Micić.

Nema ko se nije oglasio nakon vesti o Nikoli Jokiću. Stizale su potvrde sa raznih strana, isplivale su na površinu neke slike iz mlađih dana srpskog košarkaša, a poslednji u nizu koji se javio je nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević.

Putevi Nikole Jokića i Duška Vujoševića poklopili su se između 2012. i 2015. godine. Čuveni trener je tada preuzeo Partizan posle vremena provedenog u CSKA iz Moskve, dok je naš košarkaš iz Mege prešao u Vojvodinu. Logično pitanje novinara hrvatskog Indeksa bilo je kako je moguće da srpski stručnjak nije primetio našeg trenutno najboljeg košarkaša ranije.

- Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga - zaključio je legendarni trener.

Kaže Vujošević da je prilično šokiran u pozitivnom smislu time što je NBA odlučila da dodeli titulu najkorisnijeg košarkašu iz Srbije.

- Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u poslednjih 20 godina doživela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vreme bili najbolji evropski igrači na svetu, došli su u NBA kampove, ali odustali su jer je tada to bio veliki rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA ligi, Amerika ih nije želela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i potcenjivanjem. U Evropi su ti igrači bili kraljevi, a u Americi su morali da krenu od samog početka i pitanje je da li bi uopšte i dobili šansu.

I sam je impresioniran putem koji je Nikola Jokić prošao od Mege do titule najkorisnijeg igrača NBA lige.

- Moram biti iskren i reći da mi je neko pre nekoliko godina rekao da će Dončić i Jokić biti najveće zvezde NBA lige, u čudu bih ga gledao. Nisam mogao ni sanjati da se nešto tako može dogoditi. Jako je teško odgonetnuti šta se dogodilo i kako je jedan mladi dečak, koji je igrao solidnu košarku u ABA ligi u dresu prosečnog kluba kao što je Mega, u tako kratko vreme postao MVP najjače lige sveta. To je uspeh za svako poštovanje, ali i dalje smatram da ako hoćemo da pronađemo razloge, treba da napravimo ozbiljnu analizu - rekao je Vujošević.

Video: Nikola Peković o odnosu sa Duškom Vujoševićem i dolasku Ostoje Mijailovića na čelo Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    10. jun 2021 | 18:03

    Boze me sacuvaj i sakloni, valjda ga je Bog pogledao tada kada ga nisi doveo. Sada najverovatnije ne bi uopste igrao kosarku.

  • 534

    10. jun 2021 | 17:37

    Da si ga doveo tada danas bi igrao za Ferencvaroš.

  • Zlatko Psihopata

    10. jun 2021 | 17:36

    Možemo da pričamo ovo ili ono ali pitanje je kako bi se Nikola snašao u EL košarci koja je bitno drugačija. Igrao derbije, ABA i EL gde je veliki pritisak. U reprezentaciji se za sada pod pritiskom nije pokazao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA