Još jedan momak iz Sombora pleše pod obručima u Americi, sin je našeg legendarnog košarkaša

Filip Rebrača prešao je u Ajovu, gde će pokušati da se izbori za što veću minutažu nakon sjajne sezone u Severnoj Dakoti

  • 5
Filip Rebrača Foto: Youtube / Printscreen

Čitava Amerika u poslednjih nekoliko dana priča isključivo o Nikoli Jokiću koji je postao MVP NBA lige. Pored individualnog priznanja, naš košarkaš pokušaće da se domogne prstena, što neće biti nimalo lako, pošto njegovi Denver Nagetsi gube rezultatom 2:0 u seriji do Finiks Sansa.

Reč je o Filipu Rebrači. koji je sin Željka Rebrače, a koji je postao najnovija adicija Univerziteta Ajova odakle je prešao iz Severne Dakote. U razgovoru za tamošnje medije istakao je da konstantno priča sa svojim ocem o igri i tome šta bi mogao da unapredi.

- I dalje pričam sa njim gotovo svakog dana o treninzima i košarci. Uvek mi je pričao da moram stalno da budem u teretani. Ako sam u teretani tri sata, on kaže da je u njegovo vreme on bio po pet sati dnevno u teretani. Ako odem na četiri sata u teretanu, on je bio u teretani osam sati - rekao je mladi Rebrača.

Ono što je posebno interesantno jeste da Filip Rebrača takođe vodi poreklo iz Sombora, baš kao i Nikola Jokić, što samo stavlja dodatni pritisak na njega da ostvari veliki rezultat.

- Zapravo se poznajemo. Kada se vratim u Srbiju na leto, ponekad se vidimo. Nismo najbolji prijatelji, ali uvek se pozdravimo, uvek pričamo. Kada smo bili mlađi, trenirali smo zajedno leti. On je poseban igrač, takav se jednom rađa - rekao je Rebrača.

Tokom prošle sezone u Severnoj Dakoti koja mu je bila naročito uspešna prosečno je dolazio do 16,8 poena po utakmici uz 7,6 skokova. Za tri godine, nastupio je na 74 meča u njihovom dresu.

- Ja sve radim pomalo. Solidno šutiram, mogu da se probijem, mogu da igram u reketu, da trčim, pogađam sa poludistance. Trener mi je sve to predstavio, da želi da iskoristi sve aspekte moje igre - rekao je mladi centar.

Za sada planira da provede još ukupno dve godine na koledžu, posle čega će odlučiti da li će pokušati da karijeru gradi u SAD-u ili će se prebaciti na Stari kontinent. Ima 22 godine, što će reći da bismo u nekoj doglednoj budućnosti mogli da dobijemo još jednog NBA igrača.

Video: Volim te, brate: Novak trenirao u Parizu u Jokićevom dresu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    11. jun 2021 | 17:10

    Sigurno pošto mu je tata bio neverovatan igrač sada će i on. Oće to. Ja znam samo za dva primera da su i očevi i sinovi bili vanserijski igrači: Rakočevići i Jarići. Deca su čak bila još bolja. Sve ostalo je guranje na silu. Evo ga mali Trifunović. Letesalo obično. Sve naučeno, bez trunke nečega posebnog i onog pravog čistokrvnog talenta. Momak je na nivou naše druge lige, a igra ni manje ni više nego u Partizanu. Jedan Jokić nije dobio šansu da obuče Zvezdin ili Partizanov dres, ali zato tatini sinovi nemaju mane. Iskreno mislim da je to guranje po svaku cenu samo medveđa usluga malom i to po više tačaka.

  • 6+4+3=2

    11. jun 2021 | 16:06

    prvi koledz je 4 liga a drugi je 3 liga

  • Baki

    12. jun 2021 | 15:10

    Nema 22 godine nego u septembru puni 24. Znacajno je stariji od saigrača inprotivnika. Euforija kojom je pisan ovaj članak je kao da je reč o studentu prve ili druge godine, 19-20 godina starom, na Kentakiju ili Djuku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA