≫ 

Metla u finalu Palakanestra! Teo, Pefi i Sale počastili Armani "nulom", Virtus je šampion Italije

Niko na svetu verovatno nije očekivao da će ekipa iz Bolonje pobediti u finalu

  • 3
Aleksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Virtusa novi su šampioni Italije! I to na kakav način, pobedom u finalnoj seriji protiv trećeplasiranog tima Evrope i prvog nakon ligaškog dela takmičenja - Armanija. Ništa nije polazilo od ruke Milanezima, dok je ekipa iz čuvene "Paladoce" koristila svaku svoju priliku - 73:62.

Posle prvog meča u Milanu koji je Virtus dobio 77:83, očekivalo se da Olimpija uzvrati u drugom. Međutim, ekipa iz Bolonje uzela je još jedan brejk, koji je potom potvrdila na domaćem terenu pre dva dana. Sve se otvorilo da vidimo 4:0, a to se i desilo večerašnjom pobedom.

Ključnu prednost, baš kao na prethodnom meču u "Paladoci", Virtus je napravio u četvrtoj četvrtini. Olimpija je prišla na samo posed zaostatka na startu poslednjih deset minuta, ali je Virtus brzo uzvratio serijom 8:0, čime je otišao na dvocifrenu prednost. Uz manje ili više oscilacija, uspeo je da je zadrži do kraja meča i da na kraju slavi veliku pobedu.

Večeras je u timu Saše Đorđevića dominirao Marko Belineli sa 15 poena, pratio ga je Vims sa jednim manje, dok je naš Miloš Teodosić završio sa ravnih 10 poena uz dva skoka i šest asistencija. Stefan Marković imao je sedam poena, četiri skoka i jednu podeljenu loptu saigračima. Na drugoj strani, Šejvon Šilds je bio ispred ostalih sa 16 poena uz 10 skokova.

Bila je ovo prva titula za Virtus u Italiji posle 20 godina. Poslednji put su to učinili u sezoni 2000/01, dok su drugoplasirani bili šest godina kasnije. Svakako, neverovatan uspeh za ekipu Saše Đorđevića zajedno sa Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem i "spas" za poraz u polufinalu Evrokupa od Uniksa.

Video: Navijačka koreografija ultrasa Virtusa: Toalet papir na sve strane i veliki transparent

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    11. jun 2021 | 21:28

    Toliko o tome kakav je trener Sale legendo uzivaj..🏆🏆🏆

  • Mile

    11. jun 2021 | 22:49

    Bravo momci. Sale cekamo te da se vratis, kao car. Kao sampion Italije, kao vicesampion Evropskog, Svetskog i Olimpijade, i kao najveca legenda naseg kluba. Dobrodosao kuci gospodine. ⚫⚪

  • DDF

    12. jun 2021 | 01:00

    Igrati za Armani je prava"kosarkaska livada"para u izobilju,igras EL bez opterecenja o rezultatu,osvojis palakanestro jednom u 3-4 godine,na kraju sezone svi zadovoljni...Saletu kapa do poda za postavku odbrane u zadnjih 3 utakmice,lopta nije imala gde da prodje kroz reket

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA