≫ 

Denver na korak od "metle": Jokić primio MVP titulu, pa upisao tripl-dabl! Bogdanović brojao do 19

Atlanta je na Istoku poražena od Filadelfije i više nema brejk, dok su Nagetsi na meč od isapdanja

  • 9

Košarkaški Denvera nalaze se na korak od eliminacije u polufinalu Zapadne Konferencije NBA lige, pošto su u trećem meču serije poraženi kod kuće od Finiksa rezultarom 116:102!

Nagetsima nije pomogla ni još jedna MVP partija Nikole Jokića koji je zabeležio tripl-dabl učinak: 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija, čime je ušao u istoriju NBA lige.

Naime, Jokić je postao tek treći košarkaš koji je u plej-ofu imao 30 + poena, 20 + skokova i 10+ asistencija na jednom meču. To je za rukom pošlo jedino još Viltu Čemberlenu i Karimu Abdulu Džabaru.

Jokić je pred utakmicu sa Finiksom primio i trofej namenjen MVP-ju NBA lige, ali ostatak noći nije baš prošao onako kako je zamišljao. Ipak, pred samu utakmicu je birao reči:

- Želim da se zahvalim za podršku, ne samo za ovu sezonu, već za sve godine koliko sam ovde. Ovaj trofej nije moj, već svih momaka ovde pa želim da navijate za njih - rekao je Jokić.

Ono što je Denver koštalo potencijalnog trijumfa jeste adekvatna pomoć koju Jokić nije dobio od saigrača. Tu, pre svega, mislimo na Riversa koji je imao pet i Gordona koji je ubacio četiri poena. Monte Moris je imao 21, Porter je dodao 15, Barton 14.

Devin Buker je prednjačio u redovima Finiksa sa 28 poena, dok najveće zasluge za trijumf ima Kris Pol sa 27 poena i osam asistencija. Krauder je dodao 14, Bridžis je imao 11, dok je Ajton ubacio 10 poena i uhvatio 15 skokova.

Ni Bogdan Bogdanović u noći između petka i subote nije imao sreće sa svojom Atlantom koja je na svom terenu poražena od Filandelfije rezultatom 127:111!

Hoksi su tako ispustili brejk koji su doneli kući, jer Filadelfija sada vodi 2:1 u seriji,dok je Bogdanović za 40 minuta imao učinak od 19 poena i četiri skoka.

Jang je bio najefikasniji sa 28 poena i osam asistencija, Kolins je imao 23 poena i sedam skokova, a Galinari 17 poena u redovima Atlante.

Embid je bio nezaustavljiv s druge strane. Ubacio je 27 poena i imao je devet skokova i osam asistencija, a pratio ga je Tobajas Haris sa 22 poena i osam skokova. Simons je dodao 18, Korkmaz 14, a Set kari i Dvajt Hauard po 12.

Video: Otkrivamo na šta Jokić troši svoje milione: U štali ima bogatstvo, a za zver u garaži je dao mnogo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nino

    12. jun 2021 | 08:11

    Nemozes sam Nikola treba podrska i drugih igraca ali ipak cestitka da si najkorisniji i za mene i najatraktivniji igrac u NBA.🇷🇸🙏😁👍

  • РВ

    12. jun 2021 | 07:10

    32 коша, 20 скокова и 10 асистенција све пада у воду у порсзу 102:116. Гледао сам 4/4 развалише их.

  • baba smilja iz darosave

    12. jun 2021 | 08:07

    sta vredi nagrada mvp kad nisi sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA