≫ 

Klipersi uzvratili udarac, Džez utihnuo u Los Anđelesu, Kavaj i Džordž potvrdili klasu

Ekipa Tajrona Lua smanjila rezultat u seriji polufinala zapada na 2:1

  • 0
los anđeles klipers Foto: Tanjug/Ap

Los Anđeles Klipersi savladali su Jutu Džez, sigurno, autoritativno i ubedljivo 132:106 i tako došli do prvog trijumfa u seriji polufinala Zapadne konferencije koja se igra na četiri pobede.

Juta je dobila prva dva meča na svom terenu u dva neizvesna duela, ipak u trećem dileme nije bilo jer je na terenu postojao samo jedan tim.

Motivisani za borbu, "napujdani" od samog starta, igrači Tajrona Lua su u silovitom napadačkom ritmu "gazili" goste kojima nije pomogla ni još jedna izuzetna partija najboljeg igrača Donovana Mičela. Ovog puta išao je do 30 poena, međutim izostala je bolja pucačka podrška saigrača, od kojih je samo Džo Ingls imao podešene nišanske sprave - 19 poena.

rudi gober Foto: Tanjug/Ap

Na drugoj strani, udarne pesnice Klipersa Lenard i Džordž potvrdili su "ol star" reputaciju, bili su na visini zadatka, preuzeli su odgovornost i vodili svoj tim do pobede.

Kavaj je meč završio sa 34 poena, 12 skokova i 5 asistencija, Džordž sa 31 poenom, a sjajnu podršku imali su od Redžija Džeksona i Nikolasa Batuma, koji su sa po 17 poena dali veliki doprinos ovakvom ishodu.

Igrač utakmice Lenard razgoropadio se u drugom poluvremenu u kojem je ubacio 24 poena, a u odbrani radio sve ono zbog čega već godinama inosi etiketu jednog od najboljih defanzivaca lige. Pogledajte samo jednu od nekoliko njegovih intervencija protiv Jute, ukrao je "živu loptu" Mičelu i inicirao kontru Klipersa.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NBA (@nba)

Juta se prilično mučila da pronađe igru iz reketa, tek 17 od 40 šuteva su ubacili gosti unutar luka za tri, a spolja 19 od 44.

- Šutevi nekad ulaze, nekad ne ulaze, ali naš posao je da budemo agresivni sve vreme. Ako Pola ide, igramo na njega. Ako mene krene, igra ide meni. Ali ako i svi ostali ubaciju, i njima ide svaki sledeći šut - i zjavio je posle meča Lenard, aludirajući na sjajnu napadačku partiju kvarteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA