≫ 

Košarkašice Srbije stigle u Valensiju na Evropsko prvenstvo

Naše devojke imaju obavezu da odbrane medalju

  • 0
košarkašice Srbije

Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Valensiju, gde će na Evropskom šampionatu braniti bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Selektorka Srbije Marina Maljković na put je povela 14 igračica, od kojih će dve morati da se vrate u Beograd posle PCR testiranja, a pre tehničkog sastanka u sredu.

Na put su krenule: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Jovana Nogić, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.

Srpski tim takmičenje u grupi B u La Fonteti otvara u četvrtak 17. juna, prvi rival biće selekcija Italije, u 18.00 časova.

Preostale duele u grupi igraće u matine terminu od 12.00 časova, u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

eprezentacija Srbije takmičenje u grupi B u La Fonteti otvara u četvrtak 17. juna, prvi rival biće selekcija Italije, a utakmica počinje u 18.00 časova. Preostale duele u grupi naše reprezentativke igraće u matine terminu od 12.00 časova i to u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka. Preostale dve grupe igraće se u Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA