≫ 

"Srpski snajper" proradio za Filadelfiju: Bogdan sa 22 poena doneo Atlanti veliki preokret

Srbin je brojao do 22 u četvrtoj utakmici plej-ofa polufinala istoka

  • 6

Atlanta je uzvratila udarac Filadelfiji pobedom u četvrtom meču sa 103:100 i poravnala je na 2:2 u polufinalnoj seriji plejofa istočne konferencije. Značajan doprinos u pobedi dao je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je postigao 22 poena i bio drugi najefikasniji igrač meča iza Treja Janga koji je postigao 25 poena.

Bogdan je pogodio četiri važne trojke i održavao je Atlantu u životu tokom meča u momentima kada je Filadelfija imala veliku razliku, koja je u jednom momentu iznosila maksimalnih +18. Upravo na toj maksimalnoj razlici je Bogdan dao jednu bitnu od svoje četiri trojke na ovom meču, čime je spustio razliku, a kasnije je u četvrtoj četvrtini pogodio još jednom, kada je doneo svom timu prvo vođstvo još nakon početka prve četvrtine, čime je najavljen preokret.

Bogdanović je iz igre imao nešto slabije procente (9 od 24, odnosno 37,5 odsto, od čega 4 od 13 za tri poena), ali je u najvažnijim momentima ruka bila mirna i sigurna, pa su navijači Atlante klicali "srpskom snajperu".

Trej Jang je jedini bio efikasniji od Bogdanovića sa 25 poena, ali nešto slabijim procentima šuta, a imao je velikih 18 asistencija.

Kod Filadelfije je je zaustavljen prvi igrač tima, Džoel Embid, koji je postigao za njegove standarde prosečnih 17 poena uz 21 skok. Ipak, Embid je bio i tragičar meča, jer je promašio jedno lagano polaganje na kraju meča u poslednjem napadu za Filadelfiju, kojim je mogao svom timu da donese pobedu.

Evidentan je umor kod njega, ali i posledica povrede od koje se nedavno oporavio.

I u drugom duelu polufinala NBA koji je odigran noćas, videli smo izjednačenje, pošto su Los Anđeles Klipersi pobedili Jutu sa 118:104 i tako poravnali rezultat na 2:2 u seriji. Kavaji Lenard i Pol Džordž su sa po 31 poenom bili nosioci tima, dok im se pridružio i Markus Moris sa 24. Juti nije bilo dovoljno ni 37 poena Donovana Mičela, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao 18 poena.

Atlanta i Filadelfja naredni meč igraju u četvrtak od 01.30, a domaćin je Filadelfija. Meč između Jute i Klipersa je istog dana od 04.00.

Video: Bogdanović pogodio najvažniju trojku u 1. meču: Atlanta dobila uz zvuk sirene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    15. jun 2021 | 07:58

    Испао Јокара па сад спјевове о Богдану. Хехе

  • Cure

    15. jun 2021 | 07:57

    Ocajan sut..sutne 38 puta pogodi 9 ma ajde bre..

  • Jea

    15. jun 2021 | 16:22

    Bogija bas gotivim ali stvarno ima los procenat suta...realno gledano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA