≫ 

Konačno: NBA liga uvodi "anti-Harden" pravilo, odzvonilo je najbesmislenijim prekršajima u košarci

Bilo je krajnje vreme da se ovako nešto uvede

  • 1
Džejms Harden

Foto: AP/Tanjug

Čelnici NBA lige konačno su pokrenuli pitanje o verovatno najiritantnijoj pojavi na terenima koja se toliko uredovila proteklih godina, da je počela ozbiljno da kvari užitak košarkaške igre. Radi se prekršajima koji se sviraju nad igračima koji očigledno namerno idu na faul pri šutu (uglavnom za tri), neprirodim naginjanjem tela unapred prilikom kontakta.

Znate, naravno, o čemu se radi.

Ovakav stil igre "patentirao" je Džejms Harden koji je postigao "mali milion poena" na taj način, što mu se toleriše, a nikako ne bi smelo. U nešto manjoj meri taj potez su u svoj repertoar uvele još dve mega zvezde Tre Jang, čak i Luka Dončić, pa su čelnici takmičenja rešili da svemu tome stanu na kraj.

Prema navodima američkog novinara Adriana Vojnarovskog, liga će već ovog leta preispitati ovo pravilo, tačnije daće smernice sudijama da takve kontakte više ne sviraju kao prekršaje, a moguće je i da će se ubuduće takvi potezi i sankcionisati.

Prema navodima Vojnarovskog, liga nije preduzela ovaj korak zbog nekog određenog igrača, već zbog činjenice da su ovakvi potezi postali sve učestaliji i da igrači na taj način žele da iznude prekršaje, koji to zapravo nisu u većini slučajeva.

Dao je i primer Trea Janga, koji je u svojoj "ruki" sezonu imao tek pet poena sa penala u proseku, da bi ta brojka rasla do 9.3 u narednoj, i 8.3 poena u tekućoj sezoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA