≫ 

Barsi titula posle sedam godina, Gasolu slava, Katalonci razneli Real i u drugoj utakmici finala

Dominacija Barse u finalnoj seriji, legendarni as u 40. godini ostvario san

  • 0
košarkaši barselone

Foto: twitter/chrisalucard

Novi šampion Španije u košarci je Barselona, prvi put posle sedam godina, a do titule je stigla sa dve autoritativne pobede u finalnoj seriji sa madridskim Rivalom.

Nakon trijumfa u Madridu (89:75), ekipa Šarunasa Jasikevičijusa bila je još ubedljivija u utorak uveče u "Blaugrani", savladala je goste 92:73 i tako zaokružila seriju koja se, usled okolnosti pandemije, igrala na dva dobijena meča.

Daleko najbolji akter meča bio je Nikola Mirotić sa 27 poena, briljirao je Crnogorac sa španskim pasošem protiv svog bivšeg kluba, blistao je i Kalates sa 15 poena i 7 asistencija, vrlo dobar bio je i Kjurik sa 12, ali je nekako sve njih zasenio legendarni Pau Gasol, koji je u 40. godini dočekao trofej sa voljenim klubom.

Gasol je meč završio sa 11 poena, potvrdio je klasu vremešni as, koji je sa ovim trofejem ispunio davnašnji san da sa Barsom uzme najvredniji domaći trofej.

 

Na drugoj strani, igra Reala se doslovce raspala, gosti nisu imali ni promil šanse da izbore majstoricu, a u bledom sastavu Pabla Lasa, tek nešto bolji od ostalih bili su Abalde sa 15 poena i Tavares sa 12.

 

Video: Jokić isključen, a Denver počišćen, da li je MVP zaslužio ovakav tretman sudija: Skandal za kraj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA