Mirotić vodi Gasola u pravoslavlje: Slavili titulu uz spojena tri prsta i pozdrav svetog trojstva

Barselona je uništila Real Madrid i u drugoj utakmici finala ACB lige, čime je zasluženo došla do titule prvaka Španije

  • 0
Nikola Mirotić Foto: Instagram / Printscreen

Gotova je košarkaška sezona u Španiji. Iako je po apsolutno svemu bila specifična, završena je onako kako su svi ljubitelji košarke uglavnom i očekivali - finalnom serijom između Barselone i Real Madrida. U njoj se daleko bolje od Kraljevića snašao katalonski klub, koji je nakon ubedljive pobede u prestonici još jednom u svojoj "Blaugrani" savladao ekipu koju sa klupe predvodi Pablo Laso. Rezultat nije bio baš najprijatniji za košarkaše u belim dresovima - 92:73.

Očekivano najbolji pojedinac susreta bio je Nikola Mirotić kojeg je Barselona uspela da dovede za zaista ogromnu sumu novca pre početka one kovid-sezone 2019. godine. Ubacio je čak 27 poena, a pratili su ga Nik Kalates sa 15 poena i Kajl Kjurik sa još tri manje. Na drugoj strani samo Alberto Abalde sa 15 poena i Valter Tavares sa 12 poena mogli su da dobiju koliko-toliko prelaznu ocenu.

Nakon osvajanja titule, mnogima je za oko zapao jedan veoma zanimljiv detalj. U jednom trenutku vidi se kako Nikola Mirotić prilazi legendarnom Pau Gasolu sa spojena tri prsta koja predstavljaju znak svetog trojstva, kako bi se sa njim pozdravio. A ono što je još zanimljivije jeste da mu je Španac uzvratio!

Društvene mreže "gore" posle ovog poteza dva košarkaša, a mnogi korisnici su potrčali da kažu kako je Mirotić vratio Gasola "u pravoslavlje". Svakako veoma simpatičan gest novog MVP-ja finalne serije koji je Paua ispratio u penziju sa peharom u rukama - onako kako dolikuje velikom šampionu.

Tek da dodamo da je Gasol na svom oproštaju ubacio ukupno 11 poena za oko 20 minuta provedenih na terenu, čime je značajno doprineo osvajanjem šampionskog pehara.

Video: Jokić isključen, a Denver počišćen, da li je MVP zaslužio ovakav tretman sudija: Skandal za kraj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA