≫ 

Budućnost želi trenera koji im je doneo Evroligu: Milojevića menja kum i bivši strateg Partizana?

Aleksandar Džikić mogao bi da sedne na klupu plavo-belih

  • 3
Aleksandar Džikić, KK Budućnost

Foto: Budućnost VOLI

Nakon što je Dejan Milojević definitivno napustio klupu Budućnosti iz Podgorice i otišao put NBA lige u Golden Stejt, iz glavnog grada Crne Gore su kasno sinoć stigle prve informacije oko toga ko bi mogao da ga nasledi. Naime, prema pisanju "Vijesti" nekadašnjeg trenera Mege mogao bi da zameni kum - Aleksandar Džikić.

On je trenutno najbliži klupi plavo-belih, a imaće težak posao da reorganizuje ekipu nakon poraza u finalu ABA lige, ali i osvojene duple krune u Crnoj Gori gde je Budućnost uzela i prvenstvo i Prvu ligu.

Interesantno je da je u prethodnom mandatu Budućnosti, Džikić uspeo da sa ekipom osvoji titulu prvaka u regionalnom prvenstvu, čime je vratio Podgoricu na evroligašku mapu. Smenjen je posle lošeg izbora ekipe u sezoni 2018/19, ali su u crnogorskom glavnom gradu očigledno prešli preko toga i spremni su da mu ponude novu šansu.

Poslednji angažman koji je imao bio je u Estudijantesu u sezoni 2019/20, a od tada se uglavnom bavi stvarima van košarkaškog terena. Setiće ga se i navijači Partizana, a pored crno-belih predvodio je Krku, Lijetuvos Ritas i Olimpiju iz Ljubljane.

Video: Milojević: Bilo je ovo dobro finale koje je vredelo gledati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA