≫ 

"Neko je Luka Dončić, neko Nikola Jokić": Navijači Srbije besni zbog odluke MVP-ja NBA lige

As Denvera neće igrati za Orlove ovog leta, a njegova odluka razočarala je naciju

  • 72
Nikola Jokić, Luka Dončić Foto: Profimedia/Getty images

Nikola Jokić je saopštio javnosti da ovog leta i pored velike želje, nije u mogućnosti da igra za reprezentaciju Srbije, pa će Orlovi bez MVP-ja NBA lige morati da obezbede olimpijsku vizu kroz kvalifikacioni turnir, a neće ga gledati ni u Tokiju.

Ova odluka razočarala je navijače Srbije, koji su se nadali da će uz Jokića, sjajnog Bogdana, sve boljeg Bobija, kao i MVP-je Evrolige i Evrokupa, Vasu Micića i Miloša Teodosića, Srbija biti jedan od glavnih konkurenata čak i za zlato u Tokiju.

Međutim, odluka Jokića raspršila je mnogima snove o nikad jačoj reprezentaciji Srbije. Jokić je rekao da je imao veliku želju, ali da stanje njegovog tela iziskuje duže odsustvo sa terena i da to mora da prihvati. Takođe je istakao da reprezentacija Srbije i bez njega ima kvalitet da napravi rezultat koji će svima doneti mnogo radosti.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - rekao je Jokić Tanjugu.

Ipak, ovom izjavom Jokić nije ubedio srpske navijače, a mnogi su kao kontraargument potegli Luku Dončića, koji je takođe imao iscrpljujuću sezonu i odigrao je tri utakmice manje od Jokića (Nikola je igrao 76 utakmica, a Luka 73 u celoj sezoni računajući plejof). Takođe je Dončić kao i Jokić nosio čitav tim na svojim leđima, igrao prosečno po meču u regularnom delu 34 minuta, a u plej ofu i po 40 minuta.

Ipak, čim je završena sezona, Dončić nije ostavio ni trunku sumnje da li će igrati za Sloveniju.

- To je moj naredni cilj, odvesti Sloveniju na Olimpijske igre. Vraćam se u Sloveniju i počinjem ponovo da treniram, tako da nema odmora - rekao je Dončić posle završetka sezone u NBA ligi.

Već nekoliko dana kasnije čekirao se u Sloveniji i otklonio sve dileme da li će igrati za reprezentaciju.

Navijači Srbije razočarano komentarišu odluku Jokića uz poruke "Neko je Luka Dončić, neko Nikola Jokić". Neki ističu i da nikada više Jokić ne sme da se poredi sa Novakom Đokovićem.

Pogledajte neke od tih komentara u galeriji:

Ipak, sa druge strane ima i onih koji ističu da treba razumeti Jokića, jer ove godine treba da potpiše maksimalni ugovor, najveći u istoriji košarke, po kojem bi uvećao svoje bogatstvo za dodatnih 241 miliona dolara.

Video: Čiji je uspeh veći - Đokovićev ili Jokićev? Pitali smo ljude na ulicama Beograda šta oni misle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miconi

    16. jun 2021 | 11:02

    August kakvo razočarenje! Jokicu šta misliš da su momci na kosarama rekli umorni smo nećemo da ratujemo ovog proleća... Srbija zove, bolje se predomisli... Za otacbinu ako treba na jednoj nozi!

  • Vodolijax

    16. jun 2021 | 11:02

    Jedan je Noleeee.....jedan je Noleeeee.....jedan je Noleeeeeee.....jedan je Noleeeeeeeeeeeee....

  • tamo neko

    16. jun 2021 | 11:46

    Auuu ovo nije prvi put da otkazuje u reprezentaciji,razočarenje veliko.Kad je u najboljoj formi da nam donese medalju on otkazuje.Samo ću reci jedan je BOGDAN BOGDANOVIC, setite se finale kad je plakao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA