≫ 

Jokić neće igrati za Srbiju: "Na moju veliku žalost, nisam u mogućnosti da igram za reprezentaciju"

Orlovi moraju bez MVP-ja NBA lige

Nikola Jokić Foto: Marko Jovanović

Nikola Jokić se oglasio i potvrdio da neće igrati za Srbiju ovog leta. On je istakao da je stanje njegovog tela posle naporne sezone u kojoj nije propustio nijednu utakmicu takvo da mu je neophodan duži oporavak.

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubedjen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - rekao je Jokić Tanjugu, koji nije precizirao da li se to odnosi samo na olimpijski turnir, ili postoji šansa da se ipak nađe na Olimpijskim igrama.

Jokić je ove sezone odigrao sezonu iz snova, koja je krunisana MVP titulom, kao i uvrštavanjem u prvu petorku NBA lige. Ove sezone je odigrao sve utakmice za Denver, prosečno je postizao 26,4 poena, imao 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Ovo je Jokiću drugi put da otkazuje reprezentaciji Srbije, prethodno je to učinio pred Eurobasket 2017. godine, kada je njegova odluka izazvala lavinu nezadovoljstva među navijačima.

Video: Jokićeva braća zamalo uletela da prebiju Bukera: Obuzdavali ih na tribinama, pljuštale srpske psovke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luka

    16. jun 2021 | 10:18

    Kako Doncic moze da igra?? Kad si u punoj snazi i najboljim godinama i najboljoj formi imamo najvece sanse za zlato na OI ti tad odlucio da odmaras... bravo

  • Nele

    16. jun 2021 | 10:12

    Jedan je Djokovic Novak!!!

  • ŽBožić

    16. jun 2021 | 10:33

    Dečko, sram te bilo. Nisi se ugledao na Novaka Đokovića. I posle neki pišu Laslo Đere nije Srbin. Jeste, spreman da igra za Srbiju, pod zastavom Srbije. Veći Srbin od Jokića, pokondirena tikva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA