Rađa za Telegraf o odluci Jokića: "Reprezentacija treba da bude svetinja, ali..."

Legendarni košarkaš imao je razumevanja za odustajanje najboljeg igrača NBA lige od nacionalne selekcije

  • 35
Nikola Jokić, Dino Rađa Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Reprezentacija Srbije saznala je danas da ovog leta neće moći da računa na svojeg ponajboljeg igrača iz tekuće takmičarske sezone - Nikolu Jokića. MVP NBA lige odlučio je da napravi pauzu nakon naporne sezone i posvetiće se oporavku za narednu gde će pokušati sa Denverom da dođe do šampionskog prstena. Mnogi, ipak postavljaju pitanje koliko će naša selekcija biti oslabljena neigranjem "Džokera".

Neki navijači Srbije već su izrazili ljutnju zbog njegovog odustajanja putem društvenih mreža, dok ga drugi brane tvrdeći da je nerealno da posle toliko odigranih utakmica bude spreman i za reprezentativne obaveze. Zbog toga smo kontaktirali legendarnog Dina Rađu, koji je sa reprezentacijama Jugoslavije i Hrvatske osvojio gotovo sve što se osvojiti može, da prokomentariše Nikolinu odluku da ove godine odustane od Olimpijskih igara. Čuveni košarkaš imao je dosta razumevanja.

- Reprezentacija treba da bude svetinja, ali razumem ga, jer današnji ritam nije moguć za normalnog čoveka. Vidite šta se Eriksenu dogodilo. Krovne organizacije ne mare baš za igrače - izjavio je Dino Rađa za Telegraf.rs.

Upitan da li je Srbija i dalje favorit na Olimpijskim igrama bez srpskog asa u sastavu, Rađa je spustio loptu i rekao da ne treba poletati pre vremena.

- Potrebno je prvo kvalifikovati se - zaključio je Rađa.

Podsetimo, selekcija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru u Beogradu od 29. juna do 4. jula, gde će najveći rival našoj selekciji biti Italija. Olimpijske igre u Tokiju održaće se tri nedelje kasnije - od 23. jula do 8. avgusta, a očekuje se da Igor Kokoškov uskoro objavi spisak igrača koji će nastupiti u Japanu.

Video: Jokić pošto je naneo bol Pejnu: Nisam ga namerno udario po licu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. jun 2021 | 12:50

    Naravno da treba da ima pauzu i bilo bi rszumljivo da preskoci kvalifikacije, Ali da uopste ne igra je neprihvatljivo. Koliko puta je bilo u novinama trener hoce da ga odmori a on oce i oce da igra, a sad kad treba za drzavu... To ne mogu da razumem.

  • Црни Груја

    16. jun 2021 | 13:33

    Ништа ново. Ми смо испали магарци што се искрено радујемо због њега. Показао се и крај. Нек американци пишу о њему, немојте више трошити речи на њега - нема користи од њега. Окренимо се момцима који желе да се боре за заставу своје земље. О њима треба писати, њима се захваљивати.

  • Hogar

    16. jun 2021 | 14:08

    Znate koliko me zabole, za Jokića. Neka ga sa konjima......., a to što je tamo neki MVP, može da okači u štalu na klin. Pogledajte Dončića, bravo, pravi rodoljub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA