≫ 

Ređaju se otkazi NBA igrača u taboru Srbije: Kokoškov se nada da će ubediti Jokića

Posle Jokića, reprezentaciju su odjavili i Pokuševski i Smailagić

  • 25

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov uz reprezentativce danas se obratio javnosti na konferenciji za medije povodom okupljanja Orlova pred kvalifikacioni olimpijski turnir.

Konferencija je došla na dan kada je MVP NBA lige, Nikola Jokić odlučio da kaže ne reprezentaciji i da otkaže ovog leta, jer mu je neophodan odmor za oporavak tela posle naporne sezone u Denveru.

Pratite uživo obraćanje selektora i reprezentativaca, uz selektora su tu bili kapiten Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

- Imamo atipične pripreme, nismo kompletni, ali nisu to opravdanja, znamo šta želimo, to je odlazak na OI, jedino nas to zanima, svi ovi prateći problemi sa kojima se suočavamo, rešavaćemo ih u hodu - rekao je kapiten Teodosić.

- Nemam šta da dodam, ovde sam da čujete samo moj anđeoski glas. Šalim se, sve što radimo, bilo da je kontakt ili nije, momci rade ozbiljan posao, tu smo da obavimo posao kako treba i da ispunimo ciljeve - odgovorio je Marjanović.

Selektor je istakao da će razgovarati sa Jokićem i da se nada da će on ipak igrati za reprezentaciju.

- Nisam se čuo sa Nikolom, znam da je na putu ka Srbiji, napravićemo taj kontakt, razgovaraću lično s njim, ne preko medija, on je veliki ambasador naše zemlje i košarke. Ne mogu da budem cinik, nije mi svejedno da najbolji košarkaš sveta ne igra za nas, ali svi mi često gledamo srcem. Razgovaraću sa Nikolom lično, nadam se iskreno se nadam da će biti tu, ukoliko ne bude, fokusiraćemo se na momke koji su tu.

Teodosić se nadovezao i čestitao Jokiću na MVP tituli.

- Ja bih iskoristio priliku da mu čestitam. Slažem se da je veliki ambasador naše košarke. Ta informacija koja se pojavila, sigurno je dobro razmislio. Ako ne bude sa nama, biće to veliki minus za našu ekipu. Njegova je odluka, moramo da je poštujemo. Joka je neko ko je jednom propustio takmičenje, na njega treba računati narednih 10 godina, treba ga razumeti, na nama je da to prihvatimo, svi znamo ko je Nikola - rekao je Teodosić.

Upitan je selektor i o Bogdanu Bogdanoviću, koji i dalje igra sa Atlantom u plej-ofu NBA lige.

- Odogovor je ne znam. Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo to smo mi - dodao je selektor.

Selektor je otkrio i da Aleksej Pokuševski neće igrati ovog leta za reprezentaciju.

- Jesmo u stalnom kontaktu, nažalost odlučio je da se posveti svojoj fizičkoj spremi za sledeću sezonu. Žao mi je, ali poštujem njegovu odluku. Takođe i Smailagić, biće usredsređen za sledeći njegov posao i narednu sezonu i obojici želim sve najbolje.

Košarkaši Srbije putuju u Atinu na Arkopolis kup, a Kokoškov vodi Marjanovića, Bjelicu, Jovića, Davidovca, Lazić, Dobrića, Marinkovića, Anđušića, Avramovića, Petruševa, Ilića, Marinkovića i Milosavljevića.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone, a Marko Gudurić je u Nemačkoj na oporavku od povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    16. jun 2021 | 14:07

    Izvinite, i braća Gasol a i mnogi drugi igrači iz Evrpe su bili vrhunski igrači u NBA pa su UVEK i UVEK, bez izuzetka nastupali za svoje zemlje. Da li je moguće da se ovo dešava samo sa našim igračima... vratimo se samo u poslednjih 10-tak godina... i zapitajmo se zašto je to tako...

  • TRX

    16. jun 2021 | 13:59

    Koga nema, bez njega se može i mora! Jeste on dobar, najbolji, ali jedna lasta ne čini proleće, reprezentacija nije jedinac, košarka nije individualni sport, prema tome, oni koji obuku dres reprezentacije oni su ti naši najbolji što mi imamo, sa time i da se ponosimo.

  • Buč

    16. jun 2021 | 13:56

    Ako treba da ga molis onda nemoj. Valjda je neka čast igrati za svoju zemlju a ne obaveza jbt..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA