Šta niste videli na kameri tokom prve konferencije košarkaša pred kvalifikacioni turnir za OI

Boban Marjanović pokušavao je da popravi atmosferu, ali je i sam bio iznenađen kada je čuo jednu vest

  • 13
Miloš Teodosić

Foto: MN Press

Košarkaši Srbije okupili su se delom u Beogradu kako bi odredili deo priprema pred put u Atinu, gde će igrati na tradicionalnom Akropolis kupu kao deo priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se od 29. juna do 4. jula igrati u Beogradu.

Selektor Srbije povešće u Atinu ukupno 12 košarkaša: Marjanović, Bjelica, Jović, Davidovac, Lazić, Dobrić, Marinković, Anđušić, Avramović, Ilić, Marinković i Milosavljević. U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, dok smo saznali da Raduljica, Jaramaz i Gudurić nisu mogli odmah da se priključe zbog povreda. Nije jasno ni da li će uopšte biti u konkurenciji kasnije.

Generalno gledano, na konferenciji se mogla primetiti određena doza "zagonetnosti" i zategnutosti. Selektor Srbije nije mnogo toga želeo da odaje za medije, naročito o razgovorima sa Nikolom Jokićem, ali i Bogdanom Bogdanovićem, koji još igra u plej-ofu za Atlanta Hokse. Jedino što je bilo kristalno jasno jeste da su Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski rekli - ne, a to je naišlo na reakciju Bobija Marjanovića, koji je delovao kao da je u potpunom šoku.

Centar Dalas Maveriksa prvo je bledo pogledao selektora, da bi onda pogledao i Nenada Krstića, potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, na šta mu se ovaj samo nasmejao. Bobijeva reakcija je bila veoma simpatična, ali je ostala van kadra. I generalno, najviši košarkaš u reprezentaciji pokušavao je da "olabavi" atmosferu, baš kao što to radi u Dalasu.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Igor Kokoškov, Miloš Teodosić

Foto: MN Press

A čini se da je ona bila pod manjom dozom tenzije. Da li je i same reprezentativce iznenadio Jokićevo iznenadno odustajanje ili je u pitanju nešto drugo, teško je dokučiti. Moglo se primetiti da je svima laknulo kada je konferencija okončana. Pritisak je svakako veliki, navijači očekuju mnogo i svi su već u svojim glavama "nacrtali " Srbiju u finalu protiv SAD- a na Olimpijskim igrama, što nimalo ne pomaže selektoru i momcima, koji pre svega treba tamo da se kvalifikuju.

Na konferenciji su uz selektora Igora Kokoškova, potpredsednika Nenada Krstića i Bobija Marjanovića bili još generalni sekretar Saveza, Zlatko Bolić i Miloš Teodosić. U krajnjoj liniji, ni košarkaš Virtusa nije bio nešto preterano rečit, iako je iza sebe imao veoma uspešnu sezonu.

Ipak, najvažnije je ono što se dešava iza same zavese, a uvek treba biti optimista i reći da je sve kako treba, baš kako selektor tvrdi. Do kvalifikacionog turnira ostalo je nešto manje od dve nedelje, što je koliko-toliko dovoljno za uigravanje. I svi se nadamo prolazak na Igre u Tokio.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    16. jun 2021 | 15:53

    Bogdan cim zavrsi NBA takmičenje malo se umije i onako u sorc i dres kreće za Srbiju tu nemamo šta da razmišljamo o tome jer je dečko Srbenda i srcem je uvek uz reprezentaciju on ne čeka kao neki da ga mole i šalju posebnu pozivnicu da igra za Srbiju.. Veliki sam Zvezdas ali Bogdan Bogdanović je za mene Novak Djokovic

  • Istina boli...

    16. jun 2021 | 17:18

    Grobar sam do koske ali Bobi je čovek gromada ne samo stasom nego što je bitnije, SRCEM! Čekamo Bogdana da se pridruži reprezentaciji pa kom opanci kom obojci! A poruka za MVP američke lige, legenda se ne postaje igranjem u klubu naročito nekom stranom već igranjem u reprezentaciju za grb, zastavu i svoj narod. To može videti na primeru Đorđevića, Bodiroge, Divca, Danilovića, Rebrače, Gurovića, Stojakovića... možda ćeš biti veliki kod Amerikanaca ali oni će te brzo zaboraviti ali ćeš zauvek ostati mali u Srbiji a mi ti to zaboraviti nećemo.

  • Zunjac

    16. jun 2021 | 16:50

    Ima covek obaveza oko ergele konja,bas ga briga za reprezentaciju SRBIJE!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA