≫ 

Veliki preokret Atlante, Bogdan na pragu čuda u plej-ofu, a Kokoškov na novim mukama

Naš as nije bio šuterski raspoložen, ali je važnija pobeda tima

  • 9
Filadelfija - Atlanta

Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Atlante napravili su brejk i pobedili Filadelfiju sa 109:106 u petom meču polufinala istočne konferencije NBA.

Hoksi su ovim brejkom došli do prilike da, uz pobedu na sledećem meču 18. juna na svom terenu, naprave veliki uspeh i nađu se u finalu konferencije.

Bogdan Bogdanović igrao je 21 minut i zabeležio 6 poena uz 3 skoka, ali  je junak Hoksa bio Tre Jang sa 39 poena 7 asistencija i 3 osvojene lopte.

Uz njega su bili dobri Džon Kolins sa 19 i Lu Vilijams sa 15 poena. Hoksi imaju priliku da odu u finale što je produžetak serije i novi problem za selektora Srbije Igora Kokoškova koji neće moći da računa na Bogdana Bogdanovića za mečeve kvalifikacija za Olimpijske igre, a možda i same Igre.

Kod Filadelfije dvojac Džoel Embid i Set Kari su bili nezaustavljivi, ali očgledno da nisu mogli sami da donesu pobedu. Embid je ubacio 37 poena, a Kari 36, dok niko od ostalih igrača nije imalo dvocifren broj poena.

Biće zanimljivo videti kako će se snaći Siksersi u sledećem meču, jer su važili za favorita u ovoj seriji kao prva ekipa sa Istoka.

U zapadnoj konferenciji polufinalna serija između Klipersa i Jute se zahuhtala i sada je 3:2 za Kliperse koji su pobedili na gostovanju sa 119:111.

Pol Džordž je bio nezaustavljiv sa 37 poena i 16 skokova i 5 asistencija,  uz njega se istakao Redži Džekson sa 22 koša.

Kod Jute Bojan Bogdanović je isporučio 32 poena, a Donovan  Mičel 21, uz standardno dobrog Rudija Gobera od 17 poena i 10 skokova.

NBA rezultati:

Filadelfija - Atlanta 106:109

Juta - La Klipers 111:119

Video: Srpski snajper proradio za Filadelfiju: Bogdan dao 22 poena ovo je ključna trojka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draksa

    17. jun 2021 | 09:56

    Neka zove "jokaru ", njegov klub se davno oprostio od polufinala.

  • Erudita

    17. jun 2021 | 10:41

    Koliko je ovaj Bogdanović precijenjen igrač. Bilo mi je drago kada je otišao u Atlantu i počeo pokazivati da može da bude mnogo više od epizodiste kao u Sakramentu. Međutim, u plej-ofu igra očajno. Procenat šuta mu je značajno opao, dok u posljednje dvije utakmice trojke šutira 3/18 i ima samo jednu asistenciju za to vrijeme (u 50+ minuta igre), da ne pričam da skoro ni jednom nije išao na liniju penala. I ni za šta od toga nije kriv problem sa faulovim kao što se ovdje piše.

  • ratar

    17. jun 2021 | 10:07

    Embid MVP!! Dole lazni mvp!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA