≫ 

"Možda je i bolje za Srbiju da ne igra Jokić": Kari Pešić realno sagledava situaciju

Iskusni stručnjak vidi mnogo dalje od običnog navijača Srbije

  • 20
Košarkaška reprezentacija Srbije 2002 Indijanapolis 2002 Dejan Bodiroga Foto: MN Press

Proslavljeni košarkaški trener, svetski i evropski šampion sa Jugoslavijom, Svetislav Pešić, objasnio je da nije iznenađen što se MVP NBA lige Nikola Jokić povukao sa spiska reprezentacije i odlučio da odmori ovo leto.

- Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u 'nesvest' zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt - rekao je Pešić za Sport klub,

- Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao 'duplu' sezonu. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori - kaže Pešić.

Pešić smatra da Jokićeva odluka možda i nije loša za srpski tim.

- Zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je 'naj'. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku.

Nikola Jokić, Devin Buker Foto: AP/Tanjug

- Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. A Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa - rekao je Pešić.

Video: Ni rođeni otac nije verovao da može da igra košarku: Pešić objasnio kako je otrkio Marka Gasola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    17. jun 2021 | 12:22

    Питање за тебе Пешићу и све остале који га Бране! Шта да је играо до финала НБА то је најмање још 7 утакмица или да је било егал у полуфиналу јо 3! То је 10 колико би одиграо за Србију! Ја ћу своје мишљење изнјет а ви пљујете сад! Кад је био Рат ја и моја браћа сви у рову и остала браћа али је било људи попут Јокића који су као болесни и нису били на линији! Ово није исто поређење зато у рату погинеш и немате али си херој ,, за Спорт погинеш на терену и ти си жив Херој!овако дечко је лигњо заједно са браћом својом паре паре итд! Гледам их на трибинама они нешто псују мајку ? Кад си мудо што ниси рек’о на енглеском или ! И још нешти како вас није Срамота да поредите овог Дунђера Са Новаком!

  • Nikola

    17. jun 2021 | 13:28

    Dobro i Kobi 2008.god nije propustio nijednu utakmicu u nba-u, bio MVP sezone i igrao sve do finala gde su izgubili od seltiksa. I nakom naporne i dugacke sezone, prikljucio se reprezentaciji, i radio je i trenirao naporno bez izgovora, sto se na kraju odrazilo zlatom na olimpijadi u Pekingu. Samo kazem

  • Milic

    17. jun 2021 | 12:37

    U pravu 100%,jedan je Kari Pesic. 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA