≫ 

"Ne mogu bez košarke, uživam u njoj": Dončić objasnio Slovencima zbog čega je uz reprezentaciju

Srbi bi bili najsrećniji da su ovo od Jokića mogli da čuju

  • 7
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Dok u Srbiji košarkaška javnost opet dovodi u pitanje Jokićevu posvećenost igranju za reprezentaciju, jer je MVP najjače lige sveta odjavio selektora Kokoškova za OI turnir, dotle u Sloveniji svaki košarkaški fan u ovom momentu sa mnogo ponosa gleda na nacionalni tim i očekuje kvalifikacije za najvažniji sportski događaj,

Razlog je naravno jedan jedini - Luka Dončić.

As Dalasa je ekspresno stigao iz Teksasa u Sloveniju, nije čak ni odmarao, i stavio se na raspolaganje selektoru "Dežele". Luka je vrlo prosto objasnio tamošnjim novinarima zbog čega se odazvao akciji slovenačke selekcije posle vrlo naporne sezone u kojoj je odigrao veliki broj teških mečeva...

- Uživam da igram košarku - rekao je Luka slovenačkim novinarima na pitanje o igranju za reprezentaciju na OI u tokiju.

- Bio sam nedelju dana bez košarke i već mi je nedostajala. Spreman sam i nadam se da ćemo se kvalifikovati za olimpijske igre.

Slovenačka reprezentacije će krajem juna igrai na kvalifikacionom turniru u Kaunasu, gde će joj glavni rival za plasman u tokio biti domaćin Litvanija.

Video: Kokoškov se nada da će ubediti Jokića: Ređaju se otkazi NBA igrača u taboru Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    17. jun 2021 | 17:30

    Legenda. Patriota. Doncic pravi mvp!!! Srbija je uz doncica

  • Acs

    17. jun 2021 | 17:38

    Luka,Gasol,Novicki...pravi sportisti

  • Pp

    17. jun 2021 | 19:33

    Novicki, Gasol, Skola, Stiv Neš su igrali za svoje reprezentacije na svakom takmičenju, osvajali trofeje i bili mnogo veći igrači nego što će on ikad biti, čak i sa 40 godina su igrali za svoju zemlju i nisu tražili izgovore. Da ga ne poredimo sa Bodirogom, Djordjevićem, Stojakovićem i ostalim legendama. Adentokumbo ne propušta nijedno takmičenje za Grčku iako nije etnički Grk. Jokić je nula od patriote i čoveka, a ta čuvena statistika može da se baci u wc šolju jer nikad ništa neće osvojiti niti ima pobednički karakter. Ima pravo na svoj stav, ali je bezveze da više pišete o njemu i da se hvalimo njegovim "dostignućima". Nije nekakav primer nikome, a pogotovo ne našoj deci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA