≫ 

Sonjina simultanka za prvi trijumf Srpkinja na Evropskom prvenstvu, Italijanke srušene u produžecima

Kakav meč naše heroine i uskoro penzionerke - 27 poena, 13 skokova i 7 asistencija

  • 0
sonja vasić

Foto: MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, savladala je posle produžetka Italiju rezultatom 86:81 (74:74), uz sjajnu partiju naše najbolje igračice Sonje Vasić, eks Petrović.

Sonja je zablistala kad su nam poeni bili potrebni kao "suvo zlato", meč je završila sa 27 poena, a četiri najbitnija ubacila je rivalkama u samoj završnici regularnog dela meča, za egal i dodatnih pet minuta borbe iz koje je tim Marine Maljković izašao kao pobednik.

Magičnu "olraund" partiju Sonja Vasić garnirala je i sa 13 skokova i 7 asistencija!

Osim Sonje Srbiju su ka pobedi vodile Ivon Anderson sa 18 poena i Jelena Bruks koja je za 40 minuta ubacila 14 poena, uz nešto lošije procente šuta (4/14 za dva), ali je i dodala 8 skokova i 7 asistencija.

 

Sjajno su naše devojke odigrale u najvažnijim trenucima meča, situacija nije bila nimalo povoljna pred sam finiš, ali baš u tim momentima na delu je bio suvi kvalitet i vrhunski talenat naše Sonje, njene kreacije i solo akcije.

Vasićeva, koja je najavila kraj karijere za dva meseca, pogodila je za egal 26 sekundi pre kraja, naše devojke su se posle toga odbranile, sačuvale se za produžetke, gde su dotukle Italijanke.

Sonja Vasić je i u dodatnom vremenu blistala, pokrenula je nalet Srbije posle vođstva Italijanki (77:74), poenterski doprinos dale su Jovanovieva i Dabovićeva, a Sonja je stavila tačku na trijumf polaganjem uz faul, za nedostižnih 84:79 na minut i po kre kraja.

Naredni meč naše devojke igraju protiv Grčke, već sutra od 12 sati, a dva dana kasnije Srpkinje se sastaju protiv Crnogorki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA