≫ 

Simons je najveća bizarnost NBA lige: Plejmejker sa najgorim procentom slobodnih bacanja u istoriji

Neverovatno je da igrač tog kalibra nema osnovni košarkaški element - šut

  • 0
ben simons Foto: Tanjug/Ap

Nije novost da Ben Simons muku muči sa izvođenjem slobodnih bacanja, sa tom boljkom kuburi još od kada je kročio na NBA scenu, a čini se da sa protokom vremena sve lošije "stoji" u tom segmentu.

Prosto rečeno - čovek ne može ništa da pogodi.

Koliko mu izlazak na liniju penala predstavlja pravu agoniju, potvrdio je i u noći između srede i četvrtka, u šokantnom porazu od Atlante, sa 4 od 14 šutem sa linije slobodnih bacanja, što je zvanično novi negativni rekord doigravanja svih vremena!

Nijedan igrač nije promašio deset penala u doigravanju, niti je imao mizernih 32.8 procenata uspešnosti sa slobodnih bacanja, koliko je trenutno Simonsov učinak. Asutralijanac je u ovosezonskom plej-ofu na mizerna 22 pogotka od 67 pokušaja - a momak je plejmejker.

Istina, konstitucijom (211 cm) komotno može da igra krilnog centra, iz reketa i najviše doprinosi napadački, međutim kada dođe do situacije da šutira, bilo da je reč o bacanjima, bilo da su to otvotreni pokušaji za dva ili za tri poena - tu nastaju grdne muke za ovog snažnog igrača. Poptuna blokada. Prestaje da bude košarkaš.

- Očito je da ću morati da počnem da ubacujem slobodna bacanja, moram da istupim i da počnem da pogađam - bio je jedini komentar simonsa na horor veče sa Atlantom, koja je, da stvar bude gora po Filu, preokrenula i povela u seriji polufinala Istoka sa 3:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA