Dalas posle 13 godina menja trenera, Bobi i Dončić dobijaju novog šefa za napad na titulu

Rik Karlajl napustio Mevse

  • 1
rik karlajl

Foto: youtube/jr. nba

Trener Dalasa Rik Karlajl u narednoj sezoni neće obavljati taj posao, čime zatvara jednu sjajnu priču koja je trajala od 2003. godine.

Dosadašnji trener Mevsa, sa kojima je uzeo jednu titulu, saopštio je gazdi franšize Marku Kjubanu da je stavio tačku na svoj trenerski opus u tekaškom klubu, pa će Dalas u nove pobede sa novim strategom.

- Posle nekoliko razgovora sa Markom Kjubanom protekle nedelje, danas am ga obavestio da se neću vraćati na mesto trenera Dalasa. To je u poptunosti samo moja odluka. Moja porodica i ja smo imali 13 sjajnih godina ovde u Dalasu, u sjajnom klubu, u gradu sa sjajnim ljudima. Bila je čast raditi sa Markom Kjubanom i njegovim saradnicima, igračima sadašnjim i bivšim. Dalas će uvek ostati moj dom, ali sam sada okrenut i uzbuđen zbog nove epizode u karijeri - poručio je Karlajl.

Sa Karlajlom na kormilu, Dalas je 2011. godine došao do titlule posle trijumfa u finalu nad Majamijem.

- Rika zaista volim, on nije samo dobar trener, već prijatelj i sjajna osoba. Naš odnos je mnogo više od košarkaškog. I znam da se to nikad neće promeniti - rekao je na rastanku sa trenerom Kjuban.

Karlajlov odlazak dešava se samo nekoliko dana pošto je iz Dalas otišao i dugogodišnji generalni menadžer Doni Nelson - posle 24 godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA