Dončić držao čast patriotizma: Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju, tu sam za kvalifikacije

Slovenačka NBA zvezda već se nalazi sa saigračima na pripremama za kvalifikacioni turnir za OI

  • 20
Luka Dončić

Foto: AP/Tanjug

Četiri godine su prošle od kako smo poslednji put Luku Dončića videli u dresu slovenačke reprezentacije. Bilo je to u finalu Eurobasketa 2017. kada je Srbija poražena u interesantnoj utakmici. Vreme je da nova NBA zvezda i košarkaš Dalasa ostavi novi trag igrajući za nacionalni tim.

Samo jednu nedelju je Dončić odmorio, a nakon toga se priključio selekciji Slovenije. Kaže da se oseća veoma dobro i da je spreman za izazove.

- Veoma se dobro osećam. Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju. Naročito sa momcima kakve imamo. Nisam trenirao jednu nedelju. Za sada se još zagrevam, ali to nije važno. Biću spreman za kvalifikacije - rekao je Dončić.

Dodaje da je atmosfera u svlačionici veoma dobra, ali da je na njemu veliki pritisak nakon sjajne sezone u Dalasu. Od njega se, iako mlad, očekuje da bude vođa.

- Promenilo se dosta toga, ali u timu imamo druge vođe. Edo Murić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič... Stvari su se promenile, uglavnom zato što Gorana nema. Moram da radim na tome da budem bolji vođa - dodao je Luka.

Zaključuje da sa Dalasom još ništa nije konkretno dogovorio, ali ističe da je sa njima u konstantnom kontaktu.

- Još uvek ništa nisam uradio u NBA ligi. Moj cilj je titula, ali još uvek je dugačak put do toga. U kontaktu sam sa Dalasom, ali nemam nikakvih obaveza - zaključio je Dončić.

Video: Brutalna asistencija za zakucavanje: Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    18. jun 2021 | 10:22

    To je vaspitanje to se nosi iz kuce,ljubav prema drzavi je nesto najsvetije.Igrati na olimpiskim igrama bi trebalo biti najveca cast i zelja svakog sportiste,ocito to sve ne vazi za Jokica i njegovu porodicu.

  • Bokara

    18. jun 2021 | 10:35

    Svaka čast,tako to rade pravi sportisti

  • Ogi

    18. jun 2021 | 10:43

    Jokiću jel imaš sekundu ponosa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA