Žoc, Sale, Lukić, Matović... Koga bi navijači Partizana voleli da vide na klupi naredne sezone?

Nekoliko vrhunskih imena nalazi se među kandidatima za stratega crno-belih

  • 57
Potencijalni treneri Partizana, Željko Obradović, Aleksandar Đorđević, Zoran Lukić, Aleksandar Matović Foto: MN Press, Marko Jovanović

Klupska košarkaška sezona je uglavnom svuda gotova. Igrači su na zasluženim odmorima, a pred upravama je najvažniji deo sezone - formiranje ekipa za narednu takmičarsku godinu i dovođenje trenera koji će "oblikovati" ambicije i pretočiti ih u delo. Takva situacija je u beogradskom Partizanu, koji se nalazi u jako specifičnoj situaciji.

Podsetimo, iza crno-belih je jedna jako sumorna sezona. Partizan je u ABA ligi uspeo da se domogne samo sredine tabele, u Kupu Radivoja Koraća ispao je već u polufinalu od Crvene zvezde, dok ih je istoj fazi Košarkaške Superlige izbacila Mega. Na sve to, došla je ona tragčina eliminacija iz Evrokupa u Ljubljani od Metropolitana.

Tri trenera sedela su na "užarenoj" klupi beogradskog kluba. Po odlasku Andree Trinkijerija, prvi je na to mesto seo njegov pomoćnik - Vlada Šćepanović, ispratio ga je Sašo Filipovski, da bi na kraju na njegovo mesto došao Aleksandar Matović, koji je stabilizovao situaciju i izvukao crno-bele iz borbe za opstanak u regionalnom prvenstvu. Međutim, pitanje je da li će mu to garantovati posao za narednu godinu.

Već danima, pa i nedeljama se priča o potencijalnom novom treneru na klupi beogradskih crno-belih. Krenulo se pričom da je sportski sektor u pregovorima sa Zoranom Lukićem, koji je odlično predvodio ekipu Nižnjeg Novogoroda ove sezone, ali je iz Rusije kao hladan tuš stigla vest da je sa ovim stručnjakom saradnja produžena na još dve sezone. To, naravno, ne znači da su vrata Partizanu u potpunosti zatvorena, ali su šanse značajno umanjene.

Vrlo brzo se kao potencijalna opcija pojavio nekadašnji selektor Srbije, Aleksandar "Sale" Đorđević. Potencijalni njegov dolazak pojačan je otkazom u Virtusu, uprkos tituli šampiona Italije, a bespotrebno je trošiti reči šta je sve Saša uradio igrajući za crno-bele.

Željko Obradović Foto: MN Press

Ono što se po društvenim mrežama sve više širi, uz njegove brojne izjave date srpskim medijima u poslednjih nekoliko dana, jeste potencijalni dolazak Željka Obradovića na klupu Partizana. Iako je i sam naglasio da će odluku o daljem toku karijere doneti do kraja juna, navijači crno-belih se nadaju da će Žoc odlučiti da sedne upravo na klubu Beograđana.

- Sa ljudima iz Partizana sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da Partizanu pomognem. Ali ne samo Partizanu, nego svim našim klubovima, verujte mi - rekao je nedavno Obradović.

Između ostalog, govorilo se o eventualnom povratku Aleksandra Džikića, što je malo realno pošto ga želi i Budućnost, a na kraju krajeva, uvek postoji mogućnost da Aleksandar Matović zadrži svoje mesto i započne novu sezonu na klupi Partizana. Leto je kratko, pripreme će početi već kroz dva meseca, tako da je na Beograđanima da što pre reše problem i ne dozvole još jednu neuspešnu takmičarsku godinu.

Video: Monstruozno zakucavanje Stepanovića podiglo Grobare na noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA