Amerikanci okupljaju moćan sastav za Tokio, posle Lilarda i Tejtuma, još jedan "ubica" se odazvao

Popovič može računati na još jednog jakug aduta

  • 3
bredli bil Foto: Tanjug/Ap

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih država stiže u Tokio na Olimpijske igre u vrlo jakom sastavu uprkos izostanku velikog broja najvećih zvezda.

Od ranije je poznato da će ekipa koju predvodi Greg Popovič računati na usluge trojice vrsnih asova, Demijena Lilarda, Džejsona Tejtuma i Drejmonda Grina između ostalih, a njima će se priključiti i prvi košgeter Vašingtona i jedan od najboljih strelaca najjače lige - Bredli Bil.

Američki mediji prenose da je četvrti najboji strelac NBA u regularnom delu sezone potvrdio učešće u trening kampu reprezentacije, koja će u ovakvom sastavu bez dileme važiti za prvog favorita za zlatnu medalju.

Popovič za Tokio neće računati na neke od najboljih igrača, između ostalih na Lebrona Džejmsa i verovatno Stefa Karija, koji je nedavno izjavio da su mu šanse da zaigra na Igrama "fifti-fifti".

Selekcija SAD će se okupiti u trening kampu 6. jula u Las Vegasu, odatle će putovati za Japan gde 23. jula, u Tokiju, startuju Olimpijske igre. Dva dana kasnije kreće košarkaški turnir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA