≫ 

Epska majstorica sjajne serije: Durant promašio za finale Konferencije, Janis još sanja o prstenu

Fantastična utakmica nije mogla da se završi drugačije

  • 3
Kevin Durant i Janis Adetokunbo Foto: Tanjug / AP

Kada je teško - tu je Janis! Fenomenalni grčki košarkaš još jednom se ispostavio kao ključna figura u velikoj pobedi Milvokija, koja im je ovoga puta donela plasman u finale Istočne konferencije. Velika borba vodila se do poslednje sekunde, Kevin Durant je imao šut za pobedu, ali šut za tri koji je uputio u smiraj utakmice završio je kao er-bol, čime su nakon produžetka okončane sve nade moćnog Bruklina - 115:111 (109:109).

Viđena je nestvarna borba između Adetokunba i Duranta pređašnje noći. Ruku na srce, imali su podršku Holideja i Midltona sa jedne strane, te Hardena, Grifina i Brusa Brauna sa druge. Međutim, onda kada se lomilo - sve u timu Bruklina spalo je na Durantulu, a on nije mogao sam.

Koliko je teško i jednima i drugima bilo da dođu do daha u produžetku govori podatak da je u prva četiri minuta ovog dela viđeno samo četiri poena, što je neviđeno za standarde NBA lige. U završnih 30 sekundi ušlo se sa +2 na strani Milvokija, a onda je sve stalo u šut Kevina. Već isuviše umoran, želeo je da obezbedi pobedu preko Džrua Holideja, ali kao što smo rekli šut nije došao ni do obruča.

Na kraju, Kevin Durant je meč završio sa 48 poena, provevši sva 53 minuta u igri. Šutirao je 17/36 iz igre, a na sve to je imao devet skokova i šest asistencija, što je najbolji poenterski učinak u sedmim utakmicama plej-ofa NBA lige ikada. Klupa Bruklina nije nijednom šutnula ka košu, što dovoljno govori o tome kakvu smo košarku gledali.

Janis je sa druge strane smogao snage da dođe do 40 poena uz 13 skokova i pet asistencija. U finišu je bio na izmaku snage, pošto je i sam proveo 50 minuta na parketu, ali je imao značajno veće procente šuta od Kevina - 15/24.

Uz Adetokunba, ukupno 23 poena postigao je Kris Midlton koji je ubeležio 10 skokova, dok je Bruk Lopez imao 19 poena i osam uhvaćenih lopti. Sa druge strane, u odsustvu povređenog Irvinga, videli smo Hardena koji je bio blizu tripl-dabla sa 22 poena, devet skokova i devet asistencija, a Blejk Grifin dodao je 17 poena uz 11 skokova.

Milvoki sada čeka protivnika u finalu Istoka, a to će biti ili Bogdanova Atlanta ili Filadelfija, gde će i biti odigrana sedma utakmica te serije.

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    20. jun 2021 | 10:29

    Nista hardene od titule ni ove godine. Janis ce se odazvati reprezentaciji i nakon finala

  • Sale

    20. jun 2021 | 15:42

    Drago mi je za Janisa ali KD je neverovatan nije imao snage na kraju Mislim da ce Baksi lagano u veliko finale

  • H

    20. jun 2021 | 09:33

    U ovoj plej of seriji,Harden je pokazao da nije veliki igrač i da je choker,svaki bitan šut uzeo je Durent koji je trenutno najbolji igrač na svetu,odigrati 50 minuta nije lako, u produžetku se video umor,totalno su otvorene šanse za titulu svima,Čini mi se da ako Bogdan prođe Filu večeras da može svašta da se desi pa čak i da njegovi Hoksi osvoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA