Micić o nastupu za Srbiju: "Uvek se samo javim i tu sam, odličja u reprezentaciji su lepša i draža"

Vasa je prokomentarisao i odluku Nikole Jokića da preskoči reprezentativno leto

  • 17
Vasilije Micić Foto: Marko Jovanović

Košarkaš Efesa, Vasilije Micić uprkos napornoj sezoni u Evroligi, spreman je da se odazove selektoru Igoru Kokoškovu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde gostovao je u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem", gde je pre svega govorio o potencijalnom nastavku karijere u NBA ligi.

Ističe da još nije doneo konačnu odluku po tom pitanju, mada kaže da bi zaista voleo da jednog dana nastupi u najboljoj ligi na svetu.

- Imam još dve nedelje da razmislim. Moja želja jeste da odem u NBA ukoliko dođe nešto što može da me ispuni na svim poljima. Mislim da to nije nezahvalno od mene. Ukoliko se to ne desi, Evropa je, naravno, opcija i postoji nekoliko klubova - rekao je Vasa.

Potom se osvrnuo na odluku Nikole Jokića da ove godine "preskoči" nastupanje za reprezentaciju. Kaže da je Nikola za njega posebna ličnost i da razume zbog čega je propustio reprezentativni poziv.

- Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uverio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumem njegovu odluku i neću da je komentarišem - dodao je Micić.

Za kraj, otrkio je i da li sam planira da nastupi za Srbiju ovog leta u dalekom Tokiju.

- Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su lepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Telo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu - zaključio je Vasilije Micić.

Video: MVP Evrolige Vasa Micić istakao da ne čita komentare i to ga je spasilo

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    20. jun 2021 | 09:19

    Eeee brate da je vise takvih.... Ti igras na svetskom prvenstvu, a majka ti preminula, a on ceka dete i ne moze da igra. E sad neko je patriota a neko gleda sve kroz novac. SVAKA CAST VASO!!!

  • Boske100

    20. jun 2021 | 09:53

    Vaso evo odmah jedna zlatna medalja za tebe od nas navijača. Bravo 👏

  • Aca

    20. jun 2021 | 08:50

    Svaka čast majstore. Gledao sam sinoc gostovanje,retko dobar sportista i covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA