≫ 

Da sam selektor, nikada ih ne bih zvao u reprezentaciju: Grbović oštro o Pokuševskom i Smailagiću

Dva mlada košarkaša rešila su da se posvete pripremama za narednu sezonu

  • 32
Goran Grbović

Foto: MN press

Nisu se svi složili sa odlukom Nikole Jokića da ovog leta ne nastupi za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama, pa su u senci toga ostale odluke Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića da takođe odustanu od Tokija, iako su tek počeli da dobijaju ozbiljniju ulogu u NBA ligi.

Naš nekadašnji košarkaš, Goran Grbović stavio je akcenat na njih dvojicu i nije mu najjasniji razlog zbog kojeg su odbili da obuku dres Srbije.

- Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju. Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo. Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamene za rat. Ratovi su se prekidali zbog olimpijskih igrača - rekao je Grbović za Blic.

Potom je istakao da selektori ne treba nikada ni da zovu igrače koji su bez valjanog razloga odbili nastup za reprezentaciju.

- Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju - zaključio je nekadašnji košarkaš.

Oba košarkaša su inače trenutno na odmoru sa lepšim polovinama, Pokuševski je očigledno van zemlje, dok je Smailagić u Beogradu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pokusevski Aleksej (@17_poku)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jacqueline (@j_faron21)

 

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    20. jun 2021 | 11:40

    Upravu je Grba... Za mene je Stojakovic bolji Srpski košarkaš od Jokica, jer je Srbiji doneo zlato sa Evropskog i Svetskog prvenstva... Džabe Jokicu MWP sve dok to ne pokaže i sa reprezentacijom

  • Toma

    20. jun 2021 | 11:35

    Sto posto bih se složio sa Goranom Grbovićem. Sta ima preče od DRZAVNOG GRBA. Odakle je potekao gde je stekao slavu i u kojoj drugoj zemlji osim Srbije.?! Udarila im slava i novac pa ne vide više ništa?! Doduše, iz kuće sve polazi, od elementarne kulture i patriotizma?! Izgleda da je sve to izostalo, osim bogastva?! A, bogastvo je u glavi, ne u dzepu?! Naravoučenije, za sve trenere u buduće, takve i slične NIKADA ne pozivati za NACIONALNI TIM, neka igraju za zemlju, koja im je., bolja,, od Srbije?!

  • Žarkov Dragan

    20. jun 2021 | 11:40

    Jesi Partizanovac ali svaka ti čast za komentar!Treba neko drugi da ode na Olimpijske Igre a drugi da posle igra koji nije zaslužio.Nikad ih ne bi zvao više u reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA