≫ 

Bravo, devojke! Košarkašice Srbije dobile i Crnu Goru za direktan plasman u četvrtfinale Evrobasketa

Još jedna odlična partija izabranica Marine Maljković, a naročito Tine Krajišnik

  • 5
Sonja Petrović košarkašica Srbije Foto:MN Press

Košarkašice Srbije nastavile su sa fantastičnim igrama na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj! One su u poslednjem meču grupne faze uspele da savladaju naše komšinice iz Crne Gore, čime su obezbedile direktan plasman u četvrtfinale, koji dan više za odmor i samim tim će biti u velikoj prednosti i na meč od borbe za odličja. Današnje rivalke su bile prilično "žilave", ali su izabranice Marine Maljković na kraju lagano trijumfovale - 75:87.

Mora se reći da je Marina Maljković sjajno uklopila naš tim, koji je uz doduše uz malo više poteškoća uspeo da se izbori sa Crnogorkama, koje će sada morati da navijaju za Italiju kako bi bile sigurne u osmini finala Evrobasketa.

Naše devojke bile su bolje na skoku, a Crnogorke su kuburile na šutu za tri poena, što ih je koštalo u prelomnim momentima utakmice. Uz to Srbija je uspela da zadrži staloženost kada je bilo najpotrebnije i da ne upadne u paniku.

Ubedljivo najefikasnija u redovima Srbije bila je Tina Krajišnik sa 20 poena, a uz to je imala čak devet skokova. Imali smo veliki broj dvocifrenih košarkašica, pa je tako Ivon Anderson završila sa 14 poena, Jelena Bruks je imala jedan manje, Sonja Vasić je završila sa 12 poena, dok je Nevena Jovanović imala 11 poena. Markiša Getling postigla je 22 poena na drugoj strani i bila je jedina koja se istakla u crnogorskoj reprezentaciji.

Nije počelo baš najbolje, crnogorske košarkašice su meč otvorile serijom 12:2 i stekle su dvocifrenu prednost, ali je već do kraja prvog kvartala razlika prepolovljena. Umnogome su se košarkašice Marine Maljković uozbiljile u nastavku, došle su do +12 pred sam kraj ovog perioda preko dve mini-serije, ali su Crnogorke sa minusom od šest poena otišle na pauzu.

Baš kao i na početku prvog poluvremena, videli smo blagi pad u igri naših devojaka u drugom, ali on nije uslovio da se razlika izugbi. Naprotiv, Crnogorke su stalno bile u rezultatskom zaostatku, ali su počele da padaju kako se trećih deset minuta bližilo kraju. Kada su naše dame otišle na +12 početkom poslednje deonice, bilo je jasno da je pred Crnogorkama nemoguća misija, što se na kraju ispostavilo kao tačno. Upravo tolika razlika bila je na snazi i po poslednjem zvuku sirene.

Naše dame će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela A2 - B3. Na trećem mestu u našoj Grupi B najverovatnije će završiti upravo Crna Gora, dok u Grupi A ništa nije poznato, pošto Španija, Švedska, Slovačka i Belorusija imaju skor 1-1 pred poslednje kolo.

Video: Presrećni MVP nakon trke pomazio svog konja na hipodromu u Somboru, poklonio se i džokeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    20. jun 2021 | 14:14

    Ovo je bila LOSA IGRA NASE EKIPE.Crnogorke,kao najlosija ekipa,bila je stalno uv,,igri,, Ne znam,zasto je Maljkovic,u opste uzela onu Anderson ? i ako je postigla 14 poena,ona ima i najvise izgubljenih lopti,Nelogicnih dofavanja,zadrzava igru. U daljem takmicenju,mora se ,puno,puno bolje,ako zelimo medalju. Crnogorkama svaka cast.

  • Ivana

    20. jun 2021 | 15:01

    Bravo za Crnogorke a nasim kosarkasicama puno uspeha u daljem takmicanjima

  • SM

    21. jun 2021 | 16:19

    A u četvrtfinalu, Španija. Daj Bože da ne bude i poslednja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA