≫ 

Srpska lekcija Grcima za trijumf na Akropolis kupu, Dobrić je kalibar za Tokio, Kokoškov "na mukama"

Najbolji srpski košarkaši odigrali odličan meč u finalu protiv selekcije domaćina, Avramović i Dobrić poenterski prednjačili

  • 27
ognjen dobrić

Foto: MN Press

Portoriko, Meksiko, za kraj, kao poslastica - Grčka. Najbolji srpski košarkaši trijumfalno su završili učešće na tradicionalnom "Akropolis Kupu", autoritativnom pobedom protiv najjačeg rivala u Atini, selekcije domaćina, rezultatom 75:64. Srpski selektor Igor Kokoškov može biti zadovoljan prikazanim od strane njegovih učenika u ova tri meča, i više od toga, posebno nekim "novim" akterima koji su pod svodovima "OAKA" Arene izbili u prvi plan i nametnuli se kao jaki aduti za roster koji će putovati u Tokio - pod uslovom da se i plasiramo tamo.

Čast ostatku tima, u Atini je najjači utisak u tri meča ostavio fantastični Ognjen Dobrić, koji je i u ovoj utakmici napadački prednjačio, uz Avramovića bio i najefikasniji u našim redovima sa 18 poena. Pogodio je bek Zvezde četiri trojke iz šest pokušaja, sa mnogo samopouzdanja je igrao, brzo je stigao do dvocifrenog košgeterskog učinka, "sipao" je u seriji i upravo zahvaljujući njegovom snajperskom izdanju Srbija je početni deficit (10:2) preokrenula i više se nije osvrtala.

Trio Dobrić, Avramović, Petrušev ozbiljno se nametnuo Kokoškovu koji će biti na silnim mukama u selektiranju ekipe za kvalifikacioni turnir u Beogradu i nadamo se za Tokio. Neće mu biti nimalo lako da izabere adute za napad na najviše ciljeve.

Srbija je imala punu kontrolu utakmice gotovo 35 minuta, osim pomenutog početnog perioda kada su Heleni, na pogon Slukasa, bili precizniji. Nije dugo potrajao njihov entuzijazam i nalet, Orlovi su brzo stegli odbranu, nije bilo više laganih poena, sve teže je naš rival pronalazio put do koša, a u isto vreme došlo je do rezultatskog preokreta. Kad je uzela vođstvo, Srbija ga više nije ispuštala.

stefan jović

Foto: MN Press

Posebno su naši igrači bili dominantni u trećoj deonici, razlika je išla i do 18 poena, razigrali su se Petrušev, Avramović, Dobrić je bio na visini zadatka, Marjanović je sa 12 poena dominirao u reketu, Bjelica je sebi dodelio ulogu "ol-raund" faktora, završio je meč sa 5 poena, 11 skokova i 5 asistencija.

Grci su tek pred sam kraj, negde na tri minuta do isteka vremena, pripretili prilaskom na osam poena, međutim stigao je ekspresan odgovor preko Stefana Jovića, vezao je 4 poena naš plej i uveo meč u mirnu završnicu, stavio tačku na prijatan boravak u Atini, koji, prema onome što smo videli od našeg tima, i te kako obećava za ono što nailazi.

GRČKA - SRBIJA 64:75 (21:19, 13:18, 11:23, 19:15)

GRČKA: Rokavalopulos, Hrisikopulos, Louncis 6, Kacivelis 2, Larencakis 5, Kavadas 6, Slukas 10, Bohoridis 0, Janakopulos 9, Adentokumbo 3, Kaselakis 6, Mitoglu 17.

SRBIJA: Petrušev 11, 4sk, Bjelica 5p, 11sk, 5as, Marinković, Milosavljević, Lazić, Jović 7, Davidovac, Avramović 18, Dobrić 18, Anđušić 4, Ilić 0, Marjanović 12

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    20. jun 2021 | 20:39

    A gde igra ova igracina Dobric,pitam za druga

  • Nbgg

    20. jun 2021 | 21:50

    E da je srece da tu bude i Borisa stata sta se sa tim momkom desi....ma nama treba samo sloga sada treba imamo dobrog trenera i to je to ostaje samo anere da pocepama i stata za Jokica

  • Srb

    20. jun 2021 | 20:39

    Koliko je burekdzija imao poena na ovoj utakmici???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA