≫ 

Rušilački pohod Sansa, osma vezana pobeda, Bukerov "tripl-dabl" za prvu pobedu u finalu Zapada!

Finiks i bez Krisa Pola pokazao moć

  • 1
devin buker

Foto: Tanjug/Ap

Finiks Sansi nastavljaju da gaze sve pred sobom u doigravanju i da krče put ka velikom finalu najjače lige sveta. Ekipa trenera Montija Vilijamsa, za ovaj put oslabljena za prvog pleja Krisa Pola, savladala je Los Anđeles Kliperse u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, rezultatom 120:114.

Bila je to osma uzastopna pobeda Sansa, tri su vezali u seriji sa Lejkersima, pa četiri za čišćenje Denevra, a u istom ritmu su nastavili i u prvom sudaru sa Klipersima. Vredi reći da su i gosti igrali bez najbljeg igrača, Kavaja Lenarda, koji je propustio i ovaj meč zbog povrede zadobijene u seriji sa Jutom.

U redovima pobednika briljirao je kao nikad dosad u karijeri maestralni Devin Buker - upisao je prvi tripl-dabl u plej-ofu!

Fenomenalni košgeter Sansa meč je završio sa 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

 

Nije ovu pobedu, razume se, Buker mogao da iznese sam. Finiks je nebrojeno puta ove sezone pokazao da mu je najjači kvalitet timska igra pa je i ovog puta nekolicina igrača iznela trijumf na svojim plećima. Drugi strelac tima bio je centar Diandre Ejton sa 20 poena, Bridžis je imao 14, Krauder 13, Džonson 12, Pejn 11...

Kod Klipersa, tek su dvojica igrača napadački iskočila daleko više nego ostali, oni od kojih se to i očekivalo. Pol Džordž je preuzeo na sebe najviše u napadu, ubacio je 34 poena, dok je Redži Džekson stao na 24. Treći i preostali "dvocifreni" bio je rezervista Demarkus Kazins sa 11 poena.

devin buker

Foto: Tanjug/Ap

Što se samo g meča tiče, bio je rezultatski tesan, rešen tek u poslednjem minutu, pošto su Klipersi uspeli da gotovo anuliraju deficit i režiraju neizvesnu završnicu.

Junak Klipersa iz šestog meča sa jutom, Terens Men, pogodio je za 116:114 na 26 sekundi pre kraja, pa je na Finiksu bio pritisak i imperativ da odgovore u narednoj akciji. Nije problem - jer Buker može sve. Sjajni šueter Sansa je odgovorio zakucavanjem, a u narednoj akciji, nakon što su Klipersi promašili, stavio je tačku sa dva penala, za veliko slavlje na tribinama u Airzoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA