≫ 

Bogdanović i Atlanta rasplakali Filadelfiju i idu u finale Istoka, san o NBA prstenu i dalje traje

Srpski košarkaš igrao rovit i dao je samo četiri poena...

  • 12

Da biste osvojili šampionski prsten NBA lige, potreban je ogroman timski napor i saradnja! A upravo to su košarkaši Atlante imali u majstorici polufinala Istočne Konferencije protiv Filadelfije koju su u gostima dobili rezultatom 103:96!

Filadelfije koja je pred plej-of bila najbolje plasirani tim na Istoku, ali je Hoksi biti ti koji će u finalu Konferencije igrati protiv Milvokija u pokušaju da "čekiraju kartu" za veliko finale gde je za korak bliži Finiks, koji je poveo protiv Los Anđeles Klipersa sa 1:o na Zapadu.

Partija Kevina Hertera u pobedi Atlante je dovoljan pokazatelj da su Hoksi imali tu timsku saradnju, a čak petorica od devet igrača su bili dvocifreni na kraju. Pomenuti Herter je imao najviše, ukupno 27 poena i sedam skokova, i na odličan način je odmenio Treja Janga i Bogdana Bogdanovića.

Jang je pune tri četvrtine bio na ivici očaja, da bi u poslednjoj deonici preuzeo odgovornost i ubacio je na kraju 21 poen i dodao 10 poena. Bogdanović je, s druge strane, igrao rovit ovaj meč zbog problema sa kolenom i imao je skroman učinak od samo četiri poena i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte - uz šut iz igre 2/8.

Bogdanov "nedostatak" upotpunio je Danilo Galinari koji je sa klupe ubacio 17 poena, Džon Kolins je bio sjajan sa 14 poena i 16 skokova, dok je Klint Kapela dodao 13 poena i šest skokova.

Italijan je na 43 sekunde do kraja imao i sjajnu rolu u odbrani kada je pomogao u zaustavljanju Embida, a potom iz kontranapada pogodio za 98:92 u tom trenutku. Galinari je na 27 sekundi do kraja, pri rezultatu 99:94 za njegov tim, uhvatio jednu loptu posle promašaja Embida za tri poena. E, tada se znalo da je kraj!

Embid je sa 31 poenom i 11 skokova bio najbolji u redovima Filadelfije, ali se na kraju može reći da je bio i jedan od tragičara. Tobajas Heris je dodao 24 poena i 14 skokova, dok je Set Kari sa 16 poena jedini još bio dvocifren.

Video: Srpski snajper proradio za Filadelfiju: Bogdan dao 22 poena ovo je ključna trojka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    21. jun 2021 | 09:40

    Svaka cast Bogdanu sto je stisao zube i odìgrao povredjen,ali ovo nij dobro za reprezentaciju,on će,kako stvari stoje propustiti kvalifikacioni turnir za OI,nadajmo mi se na OI ako se ne povredi!Ajmo Bogi po taj Prsten!

  • Mile

    21. jun 2021 | 07:29

    Bogdan solidan 4 poena

  • Cure

    21. jun 2021 | 12:51

    Koj bree bogi sta lupate dao 4 poena ocajan zadnje 3 tekme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA