≫ 

Srbija bez Bogdanovića juri Olimpijske igre

Razlog je finale Istoka i nastavak borbe za NBA prsten

  • 20
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Pobeda Atlante nad Filadelfijom i plasman u finale Istočne Konferencije NBA lige jeste obradovao veliki broj navijača u Srbiji zbog Bogdana Bogdanovića, ali ih je istovremeno i rastužio!

Razlog leži u tome što Bogdanović zbog daljih obaveza u NBA ligi neće moći da nastupa za nacionalni tim Srbije u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre koje se krajem meseca održavaju u Beogradu.

Pitanje je da li bi Bogdanović uopšte i igrao zbog toga što je rovit i što vuče povredu kolena, s tim da je sada definitivno jasno da Bogdana nećemo gledati protiv Filipina i Dominikanske Republike, te eventualnog, da ne kažemo već viđenog, polufinala i finala.

Prvi meč finala Istoka između Milvokija i Atlante počinje u noći između 23. i 24. juna, dok je četvrti na programu 30. juna. Eventualni peti, šesti i sedmi igrali bi se 2, 4. i 6. jula.

S druge strane, kvalifikacioni turnir u Beogradu počinje 29. juna, dok je finale zakazano za 4. jul. Inače, u tom finalu viđeni su Srbija i Italija koja takođe neće moći da računa na Danila Galinarija koji je bio jedan od junaka trijumfa Atlante nad Filadelfijom u majstorici.

Podsetimo, Nikola Jokić je nedavno poručio da ovog leta neće igrati za Srbiju čak ni na Olimpijskim igrama, dok su se na pozivu "zahvalili i Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vvv

    21. jun 2021 | 09:04

    Da su ispali sinoc njegovi Hawksi, Bogi bi prvim avionom vec krenuo put Beograda da se prikljuci reprezentaciji u to nemam sumnje. Nikad nije propustio nijedno takmicenje,i one suze nakon finalnog meca, protiv Slovenije, su pokazatelj koliko voli svoju zemlju. A ovako logicno kad su idalje u playoffu da mora da ostane i igra, to mu je posao.

  • H

    21. jun 2021 | 09:44

    Ne razumem ljude,sta treba da uradi?Da kaže pred finale konferencije ljudi idem ja da igram kvalifikacije za OI,ma dajte,te kvalifikacije moramo proći bez da se oznojimo,jedini veći rival su Italijani,imamo sasvim solidnu ekipu i bez Bogija,Vasa,Teo,Milutinov,Luča,Gudura,Nedović,mali Dobrić me pozitivno iznenadio ovim Partijama,solidna ekipa smo i bez Bogdana,samo jako Bogi pa da i Srbin uzme prsten posle 10 godina...

  • Mile

    21. jun 2021 | 08:53

    Jedan je Bogdan. Njegove suze sve govore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA