≫ 

Partizan se vraća u Evroligu, crno-beli dobijaju garantovani ugovor?

Tako barem pišu Grci...

  • 87
Košarka,  KK Partizan - KK Split Foto: Partizan NIS

Haris Stavru, urednik grčkog portala "Sport24", objavio je na svom Tviter profilu da će Evroliga ponuditi Partizanu garantovani ugovor po kom bi crno-beli nekoliko sezona igrali u najelitnijem košarkaškom takmičenju!

Stavru piše da će ugovor pored Partizana dobiti i Virtus iz Bolonje, kao i još jedan klub, jer je ideja Evrolige da 16 klubova imaju pomenuti ugovor od sledeće sezone. Podsetimo, garantovani ugovor trenutno ima 13 ekipa.

Uz tih 16 koji će dobiti ugovor, preostala dva mesta u Evroligi popuniće ekipe koje dolaze iz Evrokupa i ABA lige, odnosno pobednici ovoih takmičenja.

Predstavnik ABA lige u Evroligi sledeće sezone će biti Crvena zvezda koja je sa 3:2 u finalu dobila Budućnost, dok je Partizan dobio specijalnu pozivnicu i igraće u Evrokupu.

Što se tiče timova koji će u sezoni 2021/22 igrati Evroligu, ovo su učesnici:

Alba (Nemačka), Efes (Turska), Monako (Francuska), Armani (Italija), Crvena zvezda (Srbija), CSKA (Rusija), Barselona (Španija), Bajern (Nemačka), Fenerbahče (Turska), Asvel (Francuska), Makabi (Izrael), Olimpijakos (Grčka), Panatinaikos (Grčka), Real (Španija), Baskonija (Španija), Uniks (Rusija), Žalgiris (Litvanija), Zenit (Rusija).

Video: Na samom finišu zamalo da dođe do ozbiljnog sukoba između košarkaša crno-belih i Mege

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    21. jun 2021 | 12:21

    znaci,i braca Grci poceli da loze ove nase etiopljane...eeee moji lavorasi!!!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    21. jun 2021 | 11:20

    Јесте, и ја сам чуо, враћају се у ЕЛ, али прво играју квалификације са Борцем из Чачка😂😂😂

  • Dragan

    21. jun 2021 | 11:26

    Oduvek je bilo dok macke nema misevi kolo vode, pustili smo vas 8 godina u evroligu i vi ste uradili sta, pa nista, tako da vreme je opet da gigant svetske kosarke stane na noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA